Ognjeni zublji

FOTO: Obsežen požar v Pulju pod nadzorom, pogorelo več gospodarskih objektov in vozil

S.R.
9. 7. 2022, 12.52
Posodobljeno: 9. 7. 2022, 19.04
Deli članek:

Po ponedeljkovem hudem požaru v Pulju, ki je bil eden večjih v zadnjih letih, je danes v največjem istrskem mestu znova zagorelo. Obsežen požar je sicer že pod nadzorom.

Bobo
Požar v Pulju.

V Pulju je danes zjutraj izbruhnil obsežen požar, poroča istrski portal Glas Istre. Zagorelo naj bi na območju naselja Valdebek. »Gori na vse strani,« so za portal pojasnili gasilci, ki zaradi obilice dela niso imeli časa za pogovor. Požar se je že razširil do sosednjega naselja Vintijan, po zadnjih informacijah pa je med Medulinom in Pomerom izbruhnil še en požar. Zgorelo naj bi že več hiš, števlilne domačine pa so evakuirali. Požar naj bi sicer prvotno izbruhnil na transformatorski postaji.

Bobo
Požar v Pulju.

Po besedah poveljnika gasilcev Dina Kozlevca sta v Pulj prispeli dve letali kanader, ki gasilcem pomagata pri gašenju. Na terenu naj bi bilo tudi okoli 50 gasilcev in 20 vozil. Kozlevac je ljudi pozval, naj bodo mirni in ostanejo doma, dokler požar ne bo pogašen. Dejal je še, da gašenje požara otežuje močna burja, poroča STA. Lokalni medij IstraIn pa je poročal o detonacijah. Med Valdebekom in Dolinko naj bi ogenj uničil več parkiranih avtomobilov. Na spletni strani so objavili posnetke, na katerih je videti povsem uničena vozila. Kozlevac je nato popoldne sporočil, da je požar pod nadzorom, nekoliko pa je pojenjal tudi veter. Pojasnil je še, da v požaru niso zgorele stanovanjske hiše, temveč je pogorelo nekaj gospodarskih objektov. Doslej ni bilo poročil, da bi bili v požaru tudi poškodovani. Po prvih ocenah je zgorelo okoli 40 hektarjev borovega gozda, trave in nizkega rastja. O vzrokih požara ni želel ugibati.

Bobo
Požar v Pulju.

Spomnimo, na območju naselja Valdebek v Pulju je zagorelo že v ponedeljek popoldne, pri čemer so zublji pogoltnili več kot deset hektarjev gozda. Takrat stanovanjski objekti niso bili ogroženi, a je po navedbah vodje puljskih gasilcev Ivice Rojnića šlo za enega največjih požarov v zadnjih letih.