krajevna neurja

Prihajajo nevihte, možni močni nalivi in toča

R.T.
7. 7. 2022, 09.25
Posodobljeno: 7. 7. 2022, 16.38
Deli članek:

Nad severozahodni Balkan se od severa spušča višinska dolina hladnega zraka s hladno fronto. K nam doteka bolj vlažna in nestabilna zračna masa.

S.R.
Bomo spet priča takšnim prizorom?

V popoldanskih urah je fronta dosegla Slovenijo in padavine so postopno zajele vso državo.

Dopoldne bodo občasno možne krajevne padavine, popoldne bodo nastajale nevihte, poroča Agencija RS za okolje (Arso).

Nad severozahodni Balkan se od severa spušča višinska dolina hladnega zraka s hladno fronto. K nam doteka bolj vlažna in nestabilna zračna masa. Prehod vremenske fronte bo minil v znamenju močnejših neviht, opozarja spletna stran Ciklon.si. In še, da se bodo nevihte razširile nad večji del države in se na poti proti jugovzhodu postopoma krepile. Tudi ob morju se bo prehodno pojavila kakšna nevihta, so zapisali. Ozračje naj bi se do večera umirilo.

Danes in v noči na petek bo vpliv vremena na počutje zmerno obremenilen. Predvsem vremensko občutljivi ljudje bodo imeli manjše vremensko pogojene težave. V petek dopoldne bo obremenitev popustila in v preostanku dneva bo vpliv na počutje večine ljudi ugoden.

Spletna stran Ciklon.si pa še opozarja, da se lahko ob popoldanskih nevihtah pojavijo tudi krajevna neurja z močnimi sunki vetra, močnimi nalivi s sodro in krajevno tudi točo.

Kako kaže?

Kaj pa jutri? Kot napoveduje Arso, bo v petek delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Predvsem na vzhodu bo možna kakšna kratkotrajna ploha. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 17, najvišje dnevne od 22 do 26, na Primorskem do 29 stopinj Celzija.

V soboto in nedeljo bo delno jasno. Ponekod bo še pihal severovzhodni veter, burja na Primorskem bo v soboto popoldne ponehala.