Usoden pijani voznik

"Moja najdražja ati in mami ... se vidimo spet nekoč ..."

J.V.
4. 7. 2022, 16.21
Posodobljeno: 4. 7. 2022, 16.45
Deli članek:

V soboto je za posledicami prometne nesreče, ki se je zgodila 18. junija, umrl slikar Vinko Hlebš. Njegova žena je umrla na mestu nesreče.

Facebook
Slikar Vinko Hlebš s soprogo, ki je prav tako izgubila življenje v prometni nesreči.

"Na ta dan je pijani voznik zapeljal na nasprotni pas ceste. Njegova žena, naša zlata mama je umrla na mestu nesreče, oče pa dva tedna kasneje zaradi hudih poškodb. Zelo težko je sprejeti dejstvo, da jih več ni, ostaja pa samo tolažba, da sta skupaj nekje na lepšem. Vedno bosta ostala v naših srcih, Vinko pa bo živel večno v svojih prečudovitih slikah polnih optimizma in življenjske radosti," so na Facebooku zapisale hčerke Eva, Urška in Marijana, ki bodo nadaljevale s promocijo in objavo očetovih slikarskih del.

Vinko Hlebš se je rodil leta 1943 v Tržiču. Izobraževal se je na likovnih tečajih pri slikarjih Milanu Batisti, Stanetu Kregarju in Milanu Butini. Na slikah je upodabljal rastlinski svet, njegova dela pa se zaradi antropomorfnih in zoomorfnih elementov delno približujejo fantastičnemu realizmu. Razstavljal je na samostojnih in skupinskih razstavah, kot pedagog pa je poučeval na različnih tečajih slikanja in risanja. Za svoje delo je leta 1986 prejel Prešernovo nagrado Gorenjske, leta 1991 je dobil plaketo mesta Tržič za likovno dejavnost. Bil je član Dunajskega društva prijateljev umetnosti in Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov.