Naša vplivnica se je slekla

Mariborčanka Mateja (Ljubki dom) pokazala svoje obline in navdušila

P.K.
4. 7. 2022, 09.18
Posodobljeno: 4. 7. 2022, 13.47
Deli članek:

V svetu je gibanje "body positivity", ki širi pozitivno idejo o odnosu do telesa, vedno bolj glasno. Tudi vse več spletnih vplivnic, med njimi tudi slovenske, širijo sporočilo sprejemanja teles, kakršna so.

Instagram
Mateja Hojnik, "plus size" lepotica iz Maribora.

Mateja Hojnik, Štajerka, ki jo je med influencerje ponesla njena ljubezen do interierja in vsega lepega. Odkar je nekoliko bolj izpostavljena in jo samo na Instagramu spremlja več kot 25.000 ljudi, poudarja, da se ne sramuje svojega nekoliko bolj polnega telesa.

Z izgledom se ne obremenjuje in si želi, da bi enako ideologijo povzele tudi druge ženske. »Nočem, da mi pišete, kako si ne upate obleči oblekice, pa čeprav jih imate rade in jih po tihem občudujete na drugih. Nočem, da mi pišete, da si ne upate v kopalke, ker se bojite pogledov. Hočem vas videti, kako uživate,« sporoča svojim sledilkam.

Tudi sama se rada pokaže v različnih oblačilih, tudi v kopalkah, s čimer kaže, kako sprejema svoje telo, na katerega nemalokrat sliši tudi grde opazke. Minuli vikend je vsem tem zaprla usta, saj je objavila sebe kopalkah. Na posnetku, ki ga je delila na Instagramu, sproščeno skače v jezero in uživa. Njen filmček je všečkalo ogromno ljudi, tudi številne domače influencerke – Cool mamacita, Sara Rutar in Oopsi Urška.

Med vplivnice, ki širijo to sporočilo, spada tudi Indira Ekić. Poglejte, kaj je napisala o sprejemanju sebe in o težkem priznanju, da je svoje bolj polno telo kot mladenka poleti skrivala pod kupom cunj.