(Pre)drzna poteza Slovenke

FOTO: Tako je Lidija iz razgretega vozila reševala psa. Bi vi storili enako?!

P.K.
4. 7. 2022, 08.17
Posodobljeno: 4. 7. 2022, 12.46
Deli članek:

Na Facebooku Lidija L. poroča o svojem dejanju, ki ga je množica pozdravila in označila za hrabrega. Odzvala se je tudi lastnica živali in to z ogorčenjem.

Facebook
Lidija je slikala rešenega kosmatinca. Do živali je imela dostop, ker je bilo vozilo odklenjeno.

»Danes sem si drznila iz tujega avta, ki je stal na vročem soncu na parkirišču vzeti tujega psa in ga privezati pred trgovino v senco. Lastniku pa napisala listek, kje ga pes čaka. Prosim, da ste tudi drugi drzni in odgovorni v tej vročini,« je zapisala na omenjenem družbenem omrežju in zraven priložila sliko, s katero je prikazala rešenega kosmatinca.

Njeni potezi so mnogi prikimavali in jo odobravali, nekateri pa so imeli pomisleke, ker je kar tako vstopila v tuje vozilo. »Morda bi bilo bolje, da bi poklicala policijo in gasilce in bi oni opravili reševanje. Zdaj jo lahko lastnik psa in vozila še toži za vlom v avto,« so jo posvarili nekateri.

Oglasila se ji je tudi znana igralka Lara Jankovič: »Bravo! Misim, da bi isto naredila. Res ne razumem teh ljudi. Se najraje bi jih zaprla v tisti avto na zgočem soncu. Da dobijo svojo izkušnjo. Butalci,« je bila ostra.

m24
Lara Jankovič

Odprto okno je premalo

Kinologi in živaloljubci te dni še bolj glasno svarijo, da je treba na kužke zelo paziti, saj vročino prenašajo drugače kot ljudje, predvsem se precej hitreje pregrejejo - že v nekaj minutah, kar se lahko konča tudi tragično. Hladijo se na svojevrsten način: s sopenjem, močno odprtim gobčkom, iztegnjenim jezikom in skozi blazinice na tačkah. Tudi odprto okno ni dovolj, opozarjajo in pozivajo, da smo do živali odgovorni. 

Da priprta okna zadostujejo, sicer meni lastnica psa, ki nas je poklicala na uredništvo in sporočila svojo plat zgodbe. "Zadnji dve okni sta bila spuščeni do polovice! Tega niste slikali? Pred tem je bil pes z nami na terasi v senci bara z vodo in kostjo! V avtu je bil samo nekaj minut, ko sem mu skočila v trgovino po hrano. Prosim, povejte, kdo ste, kvazi rešiteljica, da vas prijavim policiji, ker ste mi vlomili v avto," je bila razhudena.

Dodala je, da ga zunaj ni želela namestiti, ker gre za območje z veliko ljudi, ki jim je včasih ob psu neprijetno, pa tudi zaradi varnosti, da ne bi koga napadel, saj se zaveda, da ima žival, četudi je še tako prijazna in lepo vzgojena, svoj nagon in je treba biti previden, so njene besede. "Ko sem izvedela, kaj se je zgodilo, sem se zbala celo za žensko, ki ga je odvzela iz avta. Lahko bi bi njeno potezo sprejel drugače in bi bile težave," je povedala. Razmišlja, da bi osebo, ki je premestila psa, kazensko ovadila.

To pa je o nevarnosti za kužke napisalo društvo za zaščito in pomoč živalim sveta in njihovim skrbnikom Animal Angels. Pretreslo vas bo.