Pisali kazni

Policisti nad razvrat na naši obali

Ž.K./sta
4. 7. 2022, 08.54
Posodobljeno: 4. 7. 2022, 14.21
Deli članek:

Policisti in inšpektorji so v soboto zvečer poostreno nadzirali gostinske lokale in prireditve v slovenski Istri.

Twitter / Zajem zaslonske slike
Policisti so štirim osebam izdali kazni zaradi kršenja javnega reda in miru.

Policisti in uslužbenci tržnega inšpektorata, finančne uprave, inšpektorata za notranje zadeve ter inšpektorata za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami so obiskali 15 gostinskih lokalov in dve javni prireditvi. Preverjali so predvsem, kako odgovorni skrbijo za varnost gostov. 

Policisti so odkrili deset prekrškov v lokalih in na prireditvah.

Poleg tega so ugotavljali, ali gostinci spoštujejo prepoved strežbe alkoholnih pijač mladoletnim in opitim osebam. Pregledovali so še, ali so po polnoči v lokalih oziroma na prireditvah prisotni mlajši od 16 let brez spremstva staršev ali skrbnikov. Vsaka inšpekcijska služba je v okviru svojih pristojnosti preverjala tudi spoštovanje drugih predpisov, so zapisali v sporočilu za javnost na Policijski upravi Koper. 

Policisti so trem osebam zasegli manjše količine prepovedanih drog in zoper kršitelje uvedli prekrškovne postopke. Štirim osebam so izrekli globe zaradi kršitev zakona o varstvu javnega reda in miru. Inšpektorji so uvedli dva prekrškovna postopka, v enem primeru pa so kršitelju izrekli opozorilo. Koprski policisti napovedujejo, da bodo izvedli še več tovrstnih nadzorov, predvsem med poletno turistično sezono.