Primopredaja

Čvrsta, izklesana roka Dominike Švarc Pipan je Janši prizanesla, ne pa tudi Dikaučiču

R.T.
3. 6. 2022, 20.56
Posodobljeno: 3. 6. 2022, 21.17
Deli članek:

»Rož sem vedno vesela, hvala za uglajenost stare dunajske šole, gospod Dikaučič! Hvala tudi za opravljeno delo in dobro vodenje ministrstva za pravosodje,« se je po primopredaji poslov na Twitterju odzvala nova ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan.

STA
Zdaj že nekdanji minister za pravosodje Marjan Dikaučič je danes predal posle svoji naslednici Dominiki Švarc Pipan.

Pojasnila je, da je ta potekala sproščeno in konstruktivno, dokumentacijo pa da je v »duhu digitalizacije, prevzela kar na ključku.« A pozornemu opazovalcu je med današnjo primopredajo pogled s šopka hitro ušel na Dominikino čvrsto, izklesano roko, ki jo krasijo zavidanje vredne mišice. Tako je segla v dlan zdaj že bivšega pravosodnega ministra Marjana Dikaučiča, še bolj pozorni opazovalec pa se bo na tem mestu spomnil nedavne epizode, ko Dominika nekomu ni segla v roko. Še dobro! Kot so se pošalili na Reporterju, je »Janša lahko srečen, da mu ni zdrobila roke.«

STA
Zdaj že nekdanji minister za pravosodje Marjan Dikaučič je danes predal posle svoji naslednici Dominiki Švarc Pipan.

Spomnimo, Švarc Pipanova (SD) se je med predvolilno kampanjo na začetku aprila v Ivančni Gorici naključno srečala z Janezom Janšo, ki je zakorakal proti njej in ji ponudil roko, v katero pa ni želela seči. Morda mu je s tem vendarle prizanesla, stisk roke bi lahko bil tvegan, čeravno je znano, da tudi sam Janša kot izkušen gornik ni od muh. V stranki SDS so Švarc Pipanovi takrat očitali pomanjkanje bontona, sama pa je v odzivu izrazila prepričanje, da roka ni bila ponujena iskreno in ni bila izraz želje po sodelovanju. Razkrila je sicer, da je bilo to prvič v njenem življenju, da je stisk roke odklonila. »Nad bontonom so tudi druge vrednote, tiste, ki jih vi uničujete z vsakim vdihom in izdihom,« je med drugim zapisala na Facebooku ter dodala, da je odklonila »stisk tiste roke, ki s figo v žepu ob ciničnem nasmešku samodržno tepta vse in vsakogar, ki se z njim ne strinja. Roke, ki neumorno verbalno klofuta, žali, napada, diskreditira in grozi državljankam in državljanom, političnim nasprotnikom, medijem, predstavnikom civilne družbe in neodvisnih institucij…ki si podreja državne podsisteme, izvaja represijo, uničuje državo, in ob tem s ciničnim nasmeškom igra rock zvezdo.« Morda pa je bilo v njeni gesti tudi kanček usmiljenja, bi proglasil kak izmed bolj hudomušnih jezikov.

STA
Zdaj že nekdanji minister za pravosodje Marjan Dikaučič je danes predal posle svoji naslednici Dominiki Švarc Pipan.