Krvava sled

Ustrelili zapornika, ki je med begom umoril moškega in štiri otroke

S.R.
3. 6. 2022, 19.50
Deli članek:

V Teksasu se je končal lov za pobeglim zapornikom, ki je med begom umoril petčlansko družino. Policisti so ga ustrelili.

Texas Department of Criminal Justice
Gonzalo Lopez

46-letni Gonzalo Lopez je včeraj umrl v strelskem obračunu s policijo. Ta se je odvil v mestu Jourdanton dobrih 50 kilometrov južno od San Antonia. Policisti so ga izsledili, ko so opazili poltovornjak, ki ga je ukradel družini na izletu v dobrih 300 kilometrov oddaljeni koči. Za seboj je pustil pet trupel.

Lopez, ki je bil leta 2006 zaradi umora obsojen na dosmrtno zaporno kazen, je 12. maja pobegnil iz avtobusa, s katerim so ga iz zapora v Gatesvillu peljali v približno 250 kilometrov oddaljeni Huntsville, kjer bi moral imeti zdravniški pregled. Med vožnjo mu je uspel spektakularen pobeg. Po navedbah policistov si je nekako uspel odstraniti lisice na rokah in nogah ter se skozi kovinsko pregrado prebiti do voznika avtobusa. Po pretepu, v katerem je voznika tudi zabodel, je prijel za volan, voznik in še en paznik, ki se je vozil v zadnjem delu vozila, pa sta obstala na cesti. Ko je stopil na plin, je paznik prestrelil eno od zadnjih pnevmatik, tako je moral Lopez kmalu ustaviti. Na tem mestu je pobegnil v gozd, od takrat pa se je za njim izgubila vsaka sled.

Vse do včerajšnjega dne, ko je policija prejela klic zaskrbljenega občana, ki ni uspel priti v stik s starejšim sorodnikom. Ta sorodnik se je namreč s svojo družino v jutranjih urah odpravil do svoje koče, ki se nahaja ravno na območju, na katerem so iskali Lopeza. Kot kaže, se je v koči skrival Lopez in jih ob prihodu vse umoril. Med žrtvami so starejši moški in štirje otroci. Lopez je nato ukradel njihov poltovornjak in se odpeljal. Slednjega so zvečer opazili policisti v Jourdantonu in ga ustavili s tako imenovanim »stingerjem,« zaradi česar je trčil v drevo, a je vseeno uspel znova pobegniti v bližnje stanovanjsko naselje. Sledil je strelski obračun s policisti, v katerem je izgubil življenje. Oborožen je bil s polavtomatsko puško in pištolo, za kateri domnevajo, da ju je našel v koči.