Deževen vikend

Zaključilo se bo z nevihtami, ohladilo pa za 15 stopinj

G.G.
27. 5. 2022, 09.04
Posodobljeno: 27. 5. 2022, 13.03
Deli članek:

Vikend izlet v hribe ali mini počitnice ob morju ob pogledu na vremensko napoved se ne kažeta kot vabljivi izbiri.

Bobo
Fotografija je arhivska
V gorah se bo v nedeljo meja sneženja spustila do nadmorske višine okoli 1900 metrov. Na nadmorski višini 1500 metrov bo komaj stopinjo ali dve nad ničlo.

Precej sončno in zelo toplo bo samo še danes. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31, v Gornjesavski dolini okoli 24 stopinj Celzija. Že popoldne in zvečer bodo nastale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo razvlekle v noč na soboto, so prepričani meteorologi na Agenciji za okolje. Spet bo možna tudi kakšna močnejša nevihta, zlasti v severnih delih Slovenije, od Prekmurja, Štajerske, Koroške, vse do Gorenjske.

V soboto se bo občutno ohladilo. Spet bo treba nase navleči dolge hlače, najbolj zmrzljivi pa bi lahko celo razmišljali o gretju za kakšno pečjo, saj se bodo temperature v soboto zjutraj ponekod spustile pod 10 stopinj Celzija. Sobotni dan bo mrk, sivkasto oblačen in deževen. Na Primorskem bodo za dodatek plohe in nevihte, za nameček bo povlekla burja, ki se bo popoldne okrepila. Čez dan bodo temperature zlezle nekoliko višje, pa ne več kot do pet, šest stopinj, tako da se bodo najvišje gibale od 15 do 18 stopinj. Na Primorskem bo še topleje, a se bo popoldan tudi tam ohladilo.

Arso
Napoved za nedeljo.

Nedelja bo tudi oblačna, še malce hladneje bo, a bo tudi prenehalo deževati. V ponedeljek pa se začne nov cikel sončnega in toplejšega vremena.