Eleganca

FOTO: V tej obleki je Urška Klakočar Zupančič sprejela predsednika vrhovnega sodišča

R.T.
26. 5. 2022, 14.26
Posodobljeno: 26. 5. 2022, 17.46
Deli članek:

Za današnji formalni dogodek se je predsednica državnega zbora odločila za elegantno roza obleko.

STA foto
Urška Klakočar Zupančič

Danes je predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič sprejela predsednika Vrhovnega sodišča Republike Slovenije Damijana Florjančiča, ki ji je predal letno poročilo o učinkovitosti in uspešnosti sodišč za leto 2021. Klakočar Zupančičeva je ob tem poudarila pomen spoštovanja sodstva. Napovedala je tudi reševanje problematike neodzivanja na pozive sodišč.

Za ta formalni dogodek je Klakočarjeva izbrala elegantno in nevpadljivo roza obleko.

STA Foto
Urška Klakočar Zupančič in Damijan Florjančič

Da pa modne smernice prvi ženski predsednici državnega zbora niso tuje, je dokazala že na več dogodkih, kot recimo na srečanju s predsednikom republike Borutom Pahorjem, kjer se je pogumno odločila za živahno, precej barvo obleko, ki na prvi pogled ne deluje kot formalno oblačilo.

Twitter/Borut Pahor
Urška Klakočar Zupančič in Borut Pahor

Na volilni konvenciji stranke Svoboda smo jo lahko gledali v svetlih barvah, zaradi katerih je prav izstopala od svojih kolegov.

Bobo
Volilna konvencija stranke Gibanje Svoboda

Rdeči salonarji

Če pa že govorimo o njenih modnih odločitvah, vsekakor ne moremo iti mimo rdečih salonarjev, ki jih je Klakočarjeva nosila na ustanovni seji in o katerih je govorila vsa Slovenija. 

Po seji je sledil plaz opazk in kritik moških političnih kolegov, pridružile so se jim celo nekatere ženske. Ostri so bili tudi ljudje na socialnih omrežjih. 

Zadeve pa so se spremenile po izredni seji, ko je veliko poslank v znak podpore Urški v državni zbor vkorakalo v rdečih čevljih. 

Bobo
Urška Klakočar Zupančič kot nova predsednica državnega zbora. Na prvo sejo je prišla v rdečih čeveljcih.

Poslanske kolegice so se oglasile tudi preko Twitterja, Janja Sluga poslanka Gibanja Svoboda je objavila fotografijo, na kateri sta bila dva para rdečih čevljev. »Kar pokončno,@klakocar_urska! Me smo s tabo,« je zapisala.