Majice z motivom

Kordiša Snežičeve grožnje ne ganejo

L. T.
2. 2. 2022, 14.48
Posodobljeno: 2. 2. 2022, 14.50
Deli članek:

Povpraševanje po motivu Snežiča je majhno, a je ta vseeno odločen ščititi svojo zaščiteno blagovno znamko. Kordiš nadaljuje z zbiranjem naročil.

STA
Poslanec Levice Miha Kordiš.

Dvojni doktor davčnih utaj Rok Snežič se na napoved poslanca Levice Mihe Kordiša, češ da bo prodajal majice z njegovim motivom, odziva z besedami, da Kordiš s tem krši njegovo zaščiteno blagovno znamko. Snežič je namreč pri Uradu RS za intelektualno lastnino kot znamko registriral svoje ime.

Kordiš je do včeraj prejel naročilo za 96 majic in deset puloverjev. »Motiv Snežiča je v veliki manjšini,« nam je povedal; prodaja namreč majice z dvema motivoma: prvi je podoba njega samega, kako ob prazni pločevinki piva spi z banano v roki, drugi pa podoba Snežiča, ki v državnem zboru ta motiv nosi na majici in obrazni maski.

Facebook
Pulover z motivom Snežiča.

»Poslanec Levice Miha Kordiš s prodajo puloverjev z mojo podobo krši slovensko zakonodajo,« trdi Snežič. Meni, da s tem krši 233. člen kazenskega zakonika, ki določa, da kdor pri gospodarskem poslovanju neupravičeno uporabi tujo firmo, znamko, geografsko oznako ali drugo posebno oznako za blago ali storitev ali uporabi bistveni del te oznake kot svojo firmo, znamko ali drug znak za označevanje blaga ali storitev, se kaznuje z zaporom do treh let.

Bobo
Rok Snežič

Kordiš je na te trditve odgovoril, da javna radiotelevizija, parlamentarna dvorana in fotografija zaslona domačega računalnika niso last »niti kriminalca Snežiča niti oblasti, ki ga ščiti. Pa naj si tega še tako želijo.«

Snežič je Kordiša prijavil tudi Finančni upravi RS (Furs), saj da je kot »davčni svetovalec dolžan podati prijavo, ko zazna davčno kršitev«. Po Snežičevem mnenju Kordiš opravlja pridobitno gospodarsko dejavnost, ne da bi jo registriral. To lahko pomeni tudi utajo davka od prodanih artiklov, davka od dobička in davka na dodano vrednost, meni Snežič.

»Goljuf in davčni utajevalec, ki je sistemu Furs dolžan pol milijona evrov, bo podal ovadbo? Ker ne delujem kot Snežič ali njegovi prijatelji iz SDS, je vse izpeljano tako, kot mora biti,« je v odziv sporočil Kordiš. Pred tem je sicer napovedal, da bo ves denar, ki ga bo zbral ob prodaji majic, »šel za žrtve nasilja SDS in njihove sodne stroške pri Pravni mreži za varstvo demokracije«.

Facebook
Majica z motivom Kordiša.