V Liscah pri Razborju

FOTO: Nova družinska tragedija: s šestimi otroki prišel na policijo in priznal umor

R.T.
2. 2. 2022, 14.52
Posodobljeno: 2. 2. 2022, 16.20
Deli članek:

Včeraj popoldne se je na območju Policijske uprave Novo mesto zgodila družinska tragedija. Povod za okruten zločin naj bi bilo ljubosumje.

Pavel Perc
Hiša v Liscah. Kraj grozljivega zločina.
»Policija bo več informacij, tudi o tem kako je poskrbljeno za otroke podala na tiskovni konferenci.«

Po prvih informacijah je moški umoril svojo partnerico. Storilec se je predal sam. Opravljanje ogleda in zbiranje obvestil je potekalo pozno v noč, so skopo sporočili s policije in dodali, da "kriminalisti trenutno vodijo intenzivno preiskavo okoliščin dogodka". Že prej je nekdanja novinarka in poslanka Tamara Vonta na Twitterju delila nekaj šokantnih podrobnosti tega tragičnega primera. »Še ena grozna družinska zgodba. Mož ubil ženo in se s šestimi otroki pojavil na policijski postaji. Pretresena,« je zapisala.

Kot smo preverili pri policiji, informacija drži. Neuradno smo izvedeli, da je včeraj proti večeru na policijsko postajo Sevnica skupaj s šestimi otroki vstopil M.G. in povedal, da je ubil ženo.

Pavel Perc
Motiv bi lahko bilo ljubosumje.

Do tragedije je prišlo v majhnem zaselku Lisce v bližini Razborja pod Lisco. Storilec M.G. naj bi štel okoli 50 let, v Lisce pa se je z družino preselil z Gorenjske. Z ženo in otroki so v sevniške kraje prišli pred približno petimi leti. Kot smo uspeli izvedeti, je možakar brez redne zaposlitev, preživljal pa se je z občasnimi zidarskimi deli. Sosedi, ki jih je okrutno dejanje šokiralo, so bili ob obisku naše novinarske ekipe sicer redkobesedni in dogodka niso želeli komentirati. Kljub temu smo izvedeli, da je policija na naslovu kaznivega dejanja posredovala že večkrat. Storilec M.G. naj bi bil namreč precej ljubosumen, kar naj bi bil povod za ponavljajoče se družinsko nasilje.

Pavel Perc
Motiv bi lahko bilo ljubosumje.

Pavel Perc
Tokrat se je umor v družinskem krogu pripetil v vasici Lisce.