Raznolika druščina

Nenavadno politično združevanje: Andrej Šiško upa na sodelovanje z anarhisti

R.T.
1. 2. 2022, 19.41
Posodobljeno: 1. 2. 2022, 20.01
Deli članek:

Andrej Šiško se s somišljeniki združuje v predvolilno koalicijo neparlamentarnih strank z imenom Zavezništvo osvobodimo Slovenijo.

STA
Andrej Šiško

V četrtek se bo javno predstavila predvolilna koalicija neparlamentarnih strank ter državljanskih gibanj in združenj z imenom Zavezništvo osvobodimo Slovenijo - ZOS. Vabilo je medijem posredoval Andrej Šiško, predsednik stranke Gibanje Zedinjena Slovenija, ki je članice Zavezništva osvobodimo Slovenijo.

V Zavezništvo osvobodimo Slovenijo so poleg Gibanja Zedinjena Slovenija povezane Narodna stranka dela (NSD), Stranka Aleksandra Kamenika (SAK) in Stranka Slovenskega naroda (SSN). O povezavi se dogovarjajo še s strankami Fronta nacionalne rešitve (FNR), Stara pravda stranka prava (SPSP), Stranka Sloga, Gibanje Triglav in Klub za zaščito voznikov in državljanov (KVZD) ter Zdrava družba, za katere upajo, da bodo tudi uradno pristopile k ZOS.

Na seznamu strank, s katerimi se Šiškovo Gibanje dogovarja in upa, da bodo pristopile, pa se je znašla tudi Slovenska anarhistična stranka (SAS). Ob nenavadnem sodelovanju med tako različnima političnima opcijama bo nemalokdo zastrigel z ušesi, kot tudi ob podatku, da se anarhisti sploh združujejo v stranko.

Sodeč po Facebook strani SAS, ki šteje okrog 100 všečkov, njihove namere za preboj v parlament sicer niso pretirano resne.