Nove podrobnosti o obtožbah

Prizanesli bodo kraljici, bivši ženi in hčerkama

N.S.
1. 2. 2022, 20.18
Deli članek:

Stopnjuje se napetost glede sojenja britanskemu princu Andrewu, ki je obtožen spolnega napada na mladoletnico. Iz Amerike v London prihaja eden najbolj znanih odvetnikov, ki je med drugim povedal tudi, da se lahko zadeva konča s poravnavo.

Profimedia
Princ Andrew, ki je izgubil vse nazive in čine, zadnje čase zagotovo ne spi mirno.

Ni osebe na Otoku, ki ne bi z zanimanjem spremljala drame, ki jo zaradi prijateljevanja s pokojnim pedofilom Jeffreyjem Epsteinom doživlja princ Andrew.

Znano je, da v London prihaja slovit ameriški odvetnik David Boies (80), ki zastopa tožnico Virginio Roberts, ki civilno toži princa, da jo je posilil, ko je bila stara 17 let. Slavni odvetnik, ki velja za enega najbolj cenjenih, uspešnih in zmagovalnih odvetnikov v ZDA, bo zaslišal princa Andrewa, sam pa je pred prihodom povedal, da bo to za princa zelo neprijetno zaslišanje.

Profimedia
Osemdesetletni odvetnik David Boies, ki zastopa tožnico Virginio Roberts, bo zaslišal princa.

»Poskušal ga bom prepričati, da to ne bo borbeno zaslišanje. Že zdaj lahko povem, da mu bom zastavil veliko vprašanj, in čeprav so nekatera vprašanja morda sila neprijetna, ne bom agresiven ali kakorkoli žaljiv do njega. Do princa bom spoštljiv,« je v izjavi za javnost povedal odvetnik, ki pa je dodal, da bo z neprijetnostmi prizanesel prinčevi nekdanji soprogi Fergie, njunima hčerkama, princesi Beatrice in princesi Eugenie, ter seveda njenemu visočanstvu kraljici Elizabeti II. Znano je tudi, da je princ Andrew prejšnji teden izdal 41 zavrnitev, v katerih je zavrnil vse obtožbe o kršitvah. V svojem uradnem odgovoru je 40-krat izjavil, da mu »manjka dovolj informacij, da bi priznal ali zanikal« druge trditve. Ne glede na vse, kar se govori v javnosti in kar se dogaja za zaprtimi vrati, pa ameriški odvetnik Boies namiguje, da bi se zadeva lahko končala s poravnavo med princem in tožnico Virginio, ki se sklicuje tudi na številne travme, ki jih doživlja zaradi princa.