Janšev davčni svetovalec

FOTO: Rok Snežič v parlamentu z neustrezno masko s potiskom poslanca Kordiša

R.T.
27. 1. 2022, 12.27
Posodobljeno: 27. 1. 2022, 14.31
Deli članek:

Samooklicani davčni svetovalec Janeza Janše se je na zaslišanju pred preiskovalno komisijo Državnega zbora naslikal z masko iz blaga, ki nosi potisk spečega Mihe Kordiša.

Zajem zaslona
Rok Snežič je oblekel kratko majico in masko s fotografijo poslanca Levice Miha Kordiša.

Rok Snežič je poleg maske s potiskom poslanca Levice Mihe Kordiša oblekel še majico z istim potiskom. Maske ni imel ustrezno nameščene, ves čas mu je lezla dol. Snežiča v parlamentu zaslišuje preiskovalna komisija Državnega zbora v zvezi z nezakonitim financiranjem stranke SDS.

Poslanec Konkretno Gregor Perič, ki zaslišanje Snežiča v parlamentu vodi, je Snežiča najprej opozoril, naj si ustrezno namesti masko, ki mu je neprestano lezla pod nos. Snežič je sicer to skušal popraviti, a se mu maska ni pustila.

Perič ga je nato opozoril še na to, da maska iz blaga v zaprtih prostorih parlamenta ni ustrezna maska. Ustrezne so namreč zgolj kirurške maske in maske FFP2.

Snežiču so nato na zaslišanje prinesli masko FFP2, ki si jo je namestil. Kaj točno je Snežič želel sporočiti s potiskom fotografije spečega poslanca Mihe Kordiša, ki je nastala v njegovih študentskih letih, ni razložil, je pa ob prihodu v parlament sarkastično navedel, da je majico oblekel z željo “da se vidi slikica mojega oboževalca, je tudi na maski, naj se še njega malo vidi”.

Snežič je sicer Kordiša leta 2020 tožil zaradi izjave, v kateri je Kordiš finančnemu ministru Andreju Širclju očital, da podpira "Roka Snežiča in podobne goljufe." Z oznako "goljuf" naj bi Kordiš Snežiča razžalil.

Snežič je bil v tožbi neuspešen in ostal dolžan za sodne stroške. Sodišče ga je rubilo, a prav tako neuspešno - Snežič sicer nosi Rolex, se vozi z maseratijem in podpira utajo davkov v Bosni, a uradno premoženja nima.

Zajem zaslona
Fotografijo spečega Kordiša si je Snežič natisnil tako na majico kot na masko.