Proti političnim pritiskom

VIDEO: Predali podpise v podporo oddaji Tarča: "Podpiram te, Erika"

R.T.
13. 1. 2022, 09.30
Posodobljeno: 13. 1. 2022, 12.54
Deli članek:

Pred stavbo RTV Slovenija so se zbrali akterji petkovih protivladnih protestov.

Sašo Švigelj
Jaša Jenull pred predajo podpisov.

Jaša Jenull, eden od glavnih akterjev petkovih protestov, je povedal, da ne bodo vdrli v stavbo RTV Sloveniji, kot so namigovali zlobni jeziki po Twitterju. Predsedniku programskega sveta RTV Slovenija Cirilu Baškoviću so predali več kot 6000 podpisov, ki so jih zbrali v enem dnevu. Podpise so zbrali z namenom podpore neodvisnemu novinarstvu, predvsem pa oddaji Tarča in voditeljici Eriki Žnidaršič, ki je bila po zadnji oddaji, ko je gostila nekdanjega mariborskega župana in državnega sekretarja Franca Kanglerja, deležna žolčnih odzivi s strani provladne politike. Člani protestne ljudske skupščine s podpisi izražajo nasprotovanje političnim posegom v neodvisno novinarstvo na RTV.

Podpise so predali danes, ker prav danes poteka seja, kjer naj bi brez prisotnosti ekipe Tarče razpravljali o oddaji.

Sašo Švigelj
/

Nekaj zapisov, ki so podali podpisniki peticije: 

"Menim, da mora oddaja Tarča z Eriko še vedno ostati na sporedu in seznanjati slovensko družbo z razmerami, kot so to počeli do sedaj. Nikakor ne smejo biti podvrženi političnemu pritisku. Pravilno je, da družba izve, kako potekajo zadeve. Kdor pa se bo zavzemal za ukinitev te oddaje, pa bo javnosti s tem pokazal svojo pravo vrednost... "

"Peticijo podpisujem, ker mi je že vrh glave kriminala, ki ga zganjajo in podpirajo slovenski politiki. Do sedaj se je premaknilo samo takrat, ko so novinarji brez zadržkov predstavili kriminalna dejanja v strokovni luči. Podpirat te, Erika!"