Okrepitve

Poslanska skupina SAB se krepi

J.P.
16. 12. 2021, 10.01
Posodobljeno: 16. 12. 2021, 12.29
Deli članek:

Napovedali so krepitev stranke v DZ.

Primož Lavre
Branislav Rajić

V stranko SAB je prestopil nepovezani poslanec Branislav Rajić. Kar pomeni, da so v poslanski skupini nepovezanih poslancev ostali Igor Zorčič, Janja Sluga in Jurij Lep.

Rajić je poslansko skupino nepovezanih poslancev že obvestil o prestopu, poroča STA.

V NeP so se v današnjem sporočilu za javnost Rajiću, ki jih je danes obvestil o prestopu, zahvalili za sodelovanje. "Upamo, da bo našel svojo pot v politični stranki, za katero se je odločil," so še dodali.

NeP je nastal 30. marca, potem ko so poslanci koalicijske SMC Igor Zorčič, Janja Sluga in Branislav Rajić izstopili iz poslanske skupine SMC izstopili ter z Jurijem Lepom, ki je pred tem izstopil iz poslanske skupine DeSUS, oblikovali novo poslansko skupino.

Ko so pojasnili, so se sicer v NeP povezali poslanci, ki se niso strinjali z načinom dela sedanje vladne koalicije, ves čas pa delujejo samostojno in v skladu z ustavo glasujejo po svoji vesti, o najpomembnejših temah pa se poskušajo uskladiti.

Kot je povedala predsednica stranke SAB Alenka Bratušek, Rajić v stranki SAB vidi "stranko prihodnosti". Rajić pa, da gre za najbolj socialno in liberalno stranko ter da se je treba pred volitvami poenotiti. Napovedal je tudi, da bodo v SAB stavili na strokovnost in dialog, sam bo še naprej deloval tudi za Maribor.

Šušljalo se je tudi, da se bo SAB pridružila tudi Sluga. Bratuškova govoric ni želela komentirati. Je pa dejala, da sta stranki SMC in Desus razočarali levosredinske volivce. 

Dogajanje v DZ tako pred prihajajočimi volitvami postaja vedno bolj dinamično. Ta teden se je za izstop iz poslanske skupine SMC odločila poslanka Mateja Udovč, ki bo prestopila v stranko Naša dežela in bo do konca mandata predvidoma delovala kot samostojna poslanka.