Izključitev

VIDEO: Čančarjevega trenerja je moral ustaviti srbski orjak

S.R/STA
19. 11. 2021, 08.01
Posodobljeno: 19. 11. 2021, 08.14
Deli članek:

Ekipa Vlatka Čančarja, ki ga znova ni bilo v kadru Denver Nuggets, je v ligi NBA vknjižila drugi zaporedni poraz, tokrat proti oslabljeni ekipi Philadelphia 76ers.

Profimedia
Razjarjeni trener Malone je moral v slačilnico.

Na tekmi, ki so jo košarkarji  Denver Nuggets izgubili z rezultatom89:103, se je zgodil tudi incident, saj je moral prvi zvezdnik, srbski košarkar Nikola Jokićmiriti trenerja Michaela Malona

Malone je pred tekmo dejal, da se zaveda, da navijači Denverja pričakujejo zmago za vsaj 30 točk proti 76ers, ki so pred prihodom v Denver nanizali pet zaporednih porazov. Poleg tega v ekipi gostov manjkajo zvezdniki Joel Embiid, Matisse Thybulle, Danny Green in Ben Simmons. Embiid, ki je lansko sezono v boju za najkoristnejšega igralca sezone končal na drugem mestu, je zaradi proticovidnih protokolov NBA izpustil še šesto tekmo v nizu.

Ker so se njegovi varovanci mučili proti tako oslabljeni ekipi, si je trener Denverja v tretji četrtini prislužil dve tehnični napaki in neposredno izključitev. Stekel je na parket in se pognal proti sodniku, a ga je k sreči Jokić še pravočasno zaustavil, sodnik pa je trenerja poslal v slačilnico.

A Denver je zmogel le 17 točk v tretji četrtini, na koncu pa zanesljivo izgubil. Tyrese Maxey je bil z 22 točkami prvi strelec gostov, Seth Curry jih je k zmagi dodal 20. Pri domačih je Jokić dosegel 30 točk, deset skokov in sedem podaj, a je v drugem polčasu dosegel le tri točke. Naslednja tekma zlata zrna čaka v petek po lokalnem času, ko bodo v domači dvorani gostila še Chicago Bulls.

Dragič ni igral

Izgubili so tudi Raptors, ki so gostovali v Salt Lake Cityju pri Utah Jazz, a slovenski zvezdnik Goran Dragić po odločitvi trenerja ni zaigral. Toronto je izgubil še šestič na zadnjih sedmih tekmah.

Rudy Gay je v le 18 minutah na parketu dosegel pet trojk in s skupno 20 točkami pomagal domači ekipi do zmage s 119:103. Donovan Mitchell je k zmagi dodal 20 točk, Royce O'Neal pa 16.

Naslednja tekma Toronto čaka v petek po lokalnem času pri Sacramento Kings.