Takoj po glasovanju

Odstopil poslanec SDS

R.T.
10. 11. 2021, 17.52
Posodobljeno: 10. 11. 2021, 18.23
Deli članek:

Odstopil je takoj po glasovanju o kandidatu za ustavnega sodnika.

STA
Ljubo Žnidar

Žnidar je na zadnjih volitvah kandidiral v volilnem okraju Žalec, kjer je zbral 30,28 odstotka glasov.

Ljubo Žnidar je podal odstopno izjavo. Kot poroča Delo, je nadomestni poslanec postal 2. aprila lani, po imenovanju Jelke Godec na funkcijo državne sekretarke v kabinetu predsednika vlade. Njegov odstop je za Delo potrdil tudi vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec.

Žnidar je odstopil takoj po glasovanju o kandidatu za ustavnega sodnika: državni zbor je na tajnem glasovanju za novega ustavnega sodnika potrdil Roka Svetliča. V tem mandatu je Žnidar podpredsednik parlamentarne mandatno-volilne komisije ter član odborov za infrastrukturo, finance in zunanjo politiko.

Žnidar je bil že leta 2011 na predčasnih volitvah izvoljen za poslanca, od oktobra 2012 do marca 2013 pa je opravljal funkcijo državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo in prostor. Od leta 2014 do 2018 je bil znova poslanec DZ, nato pa je služboval na DRI kot vodja projekta.

Kot je dejal Krivec, je Žnidar odločitev sprejel sam, saj da se vrača nazaj v gospodarstvo, v svojo gradbeno stroko. Temu je dodal, da »posebne dodane vrednosti z vidika njegove aktivnosti niso videli«, prav tako ne bo več kandidat za poslanca na prihodnjih volitvah.

Žnidarja bo v parlamentarnih klopeh nadomestila Karmen Kozmus, svetovalka za odnose z javnostmi finančnega ministra Andreja Širclja.

Poslancu funkcija preneha z dnem, ko je DZ na seji obveščen o odstopu.