Preračunljivo?

Meghan je vedela, da bo ... Zato mu je rekla "očka"

R.T.
10. 11. 2021, 17.10
Posodobljeno: 10. 11. 2021, 17.14
Deli članek:

Pismo je prišlo v javnost in postalo jabolko spora. A ne na njeno veliko presenečenje.

Profimedia
Meghan Markle

Februarja je višje sodišče v Londonu razsodilo v prid Meghan Markle, potem ko se je zaradi domnevnega vdiranja v njeno zasebno življenje ter kršenja avtorskih pravic zapletla v spor s tiskovino Mail on Sunday – ta je namreč objavila izseke iz pisma, ki ga je na roko napisala očetu, Thomasu Marklu st.

Britanska medijska skupina Associated Newspapers, ki je izdajatelj omenjenega tednika, se je na razsodbo pritožila, saj je mnenja, da avtorske pravice ne pripadajo le vojvodi Sussekški, temveč tudi soavtorju pisma, njenemu nekdanjemu tajniku Jasonu Knaufu – kar pomeni, da pripadajo Kroni.

Skratka, luč sveta so ugledale nove podrobnosti. Denimo, da je 40-letnica Knaufu v sporočilu razkrila, da je pismo spisala zelo natančno. In da mu je leta 2018 poslala osnutek pisma v elektronski obliki, da bi presodil, če je v njem kaj takega, kar bi lahko bilo zanjo tvegano. Očeta naj bi v pismu z »očka« naslovila namenoma, da bi ljudje v primeru, da bi spisano »ušlo« v javnost, bili ganjeni. Pripomnila naj bi namreč, da tega izraza sicer ni ravno pogosto uporabljala. Ravno nasprotno.

Vse torej kaže, da je Meghan bila pripravljena na to, da bo pismo našlo pot v javnost. Še več: na sodišču je bilo mogoče slišati, da bi jo to osrečilo.

Knauf naj bi nadalje trdil, da sta Megan in princ Harry sodelovala z avtorjema knjige o tako imenovanem megxitu z naslovom Finding Freedom – pooblastila naj bi ga, da z njima deli določene podrobnosti: denimo, da je imela s polbratom Thomasom in polsestro Samantho v otroštvu le minimalne stike.