Vnetje slepiča

Minister Logar okreva po operaciji

R.T.
6. 11. 2021, 11.53
Posodobljeno: 6. 11. 2021, 19.27
Deli članek:

Slovenski zunanji minister Anže Logar je bil v petek zvečer zaradi bolečin v želodcu sprejet v ljubljanski klinični center.

Primož Lavre
Zunanji minister Anže Logar ima v času predsedovanja Slovenije Svetu EU natrpan urnik.

Spletni portal Siol je prvi poročal, da je moral Anže Logar poiskati nujno zdravniško pomoč. V ljubljanski klinični center ga je privedel vnet slepič, zoprna nadloga. Ta nebodigatreba, izrastek v našem telesu, ki nima prave funkcije, ob vnetju povzroča hude bolečine in terja hitro, a na srečo rutinsko kirurško posredovanje.

In tudi minister Logar je moral pod nož. Z ministrstva so sporočili, da je uspešno prestal po operaciji, po kateri zdaj okreva. 

Slovenski zunanji minister je bil sicer na koronavirus pozitiven že oktobra lani, zagotovo pa se je tudi cepil, s čimer ima krepko zaščito proti covidu-19. 

Zunanji minister se je sicer, kot na Twitterju navaja ministrstvo za zunanje zadeve, še v petek udeležil diplomatskega zbora ob 30. obletnici neodvisnosti Slovenije ter njenem drugem predsedovanju Svetu EU, ki ga je pripravil njegov doajen, apostolski nuncij v Sloveniji Jean-Marie Speich.