Ravnateljica želi, da bi se starši držali ukrepov

V osnovni šoli šolanje na daljavo za tretjino učencev

Luka Tetičkovič
3. 11. 2021, 18.18
Posodobljeno: 3. 11. 2021, 18.23
Deli članek:

Nenadna odločitev je vznemirila starše otrok, ki obiskujejo Osnovno šolo Danile Kumar v Ljubljani.

Nataša Juhnov/Vestnik.si
V OŠ Danile Kumar so v šolanje na daljavo poslali 15 od 43 razredov.

V Osnovni šoli Danile Kumar v Ljubljani so šolanje na daljavo organizirali za 15 od 43 razredov. Ravnateljica Mojca Mihelič nam je po telefonu dejala, da izobraževanje na daljavo poteka skladno z modelom B.

»Večina učiteljev je v šoli, nekaj jih je opravičeno odsotnih, manjši delež strokovnih delavcev pa izvaja pouk na daljavo od doma,« je Miheličeva pojasnila, kako organizirajo delo v danih razmerah.

Vznemirjenim staršem, med katerimi je završalo, da naj bi bila zaprta celotna šola, ravnateljica sporoča, da želi, »da bi se vsi držali ukrepov in da bi lahko nadaljevali pouk v šoli«. Porast okužb pripisuje nalezljivosti virusa. Miheličeva za dodatna vprašanja, kako so za okužbe v tretjini razredov osnovne šole izvedeli ravno med prazniki, ni bila na voljo.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport za ta teden še ni objavilo podatkov, koliko razredov je bilo napotenih v karanteno v kateri šoli. Ti podatki se praviloma osvežujejo v petek.

Šole tretji največji vir okužb

Po podatkih NIJZ so vzgojno-izobraževalni zavodi tretji najpogostejši vir okužb, najbolj pa se virus širi znotraj skupnih gospodinjstev. Nekdanji minister za zdravje Dušan Keber je za Novice Svet24 pred tedni ocenil, da okužbe iz šol prinašajo otroci in nato okužujejo svoje stare starše. Keber zato poziva k namestitvi filtrirnih in prezračevalnih sistemov v šole.