Politična gonja?

Oglasil se je Stevanović. Razložil, zakaj se je predal, spregovoril pa tudi o načrtih

G.G.
8. 10. 2021, 10.21
Posodobljeno: 8. 10. 2021, 10.29
Deli članek:

Po dveh dneh bivanja na policijski postaji Moste se je vodja stranke Resni.ca Zoran Stevanović oglasil iz svojega doma v Kranju.

Primož Lavre
Stevanović pravi, da bo podal tožbo zaradi nezakonitega pridržanja.

Idejni vodja sredinih protestov je te dni v središču zanimanja medijev, ki so pobrskali po njegovi zgodovini. Po govoru na torkovem protestu je sam zakorakal na policijsko postajo, saj je, kot je povedal, vedel, da ga nameravajo pridržati. Včeraj so policisti opravili še hišno preiskavo na njegovem domu in na sedežu stranke Resni.ca, potem pa ga preiskovalni sodnik sploh ni zaslišal, tako da je lahko iz policijskega pridržanja je tako odkorakal naravnost domov.

Po spancu v domači postelji se je Stevanović javil na Facebooku: »Po ravnanju vodstva policije ta teden je postalo popolnoma jasno, da je policija tako spolitizirana, da je postala v bistvu SDS-ova milica za obračunavanje s političnimi nasprotniki,« je začel in nadaljeval, da je bil na torkovem protestu obveščen, da »namerava policija pokazati mišice« in izvesti »spektakularno aretacijo«. Ker, kot je že dejal, takšnega prijetja ne bo dovolil, da »ne bi nastal kaos«, se je umaknil in se sam predal na policijski postaji v Kranju.

Pravi, da so ga pridržali »popolnoma nezakonito«. Po njegovi oceni nima policija »niti enega primera«, ki bi nakazoval na kaznivo dejanje »hujskanja k upiranju«. Po drugi strani pa da so imeli »ogromno (njegovih) pozivov k mirnosti«. Vse kar je povedal in sporočil javnosti, je bilo po njegovem že »posneto in objavljeno na socialnih omrežjih«, policisti pa so brskali po njegovem domu in strankinim prostorih ter odnesli računalnike. »To kaže na to, da jih zanimajo politični načrti in strategija stranke,« meni Stevanović, ki govori že kar o »politični gonji«, »ustrahovanju«, »če si drzneš, kaj povedati o oblasti«, ki po njegovi drzni oceni izvaja »državni udar«.

Sklep še bolj motiviranega Stevanovića, ki še vedno podpira »vse legitimne proteste, ki se bodo odvijali vse srede«? »Zdaj krenejo priprave na volitve!«