Ujma

FOTO in VIDEO: Padavine zajele državo, voda zaliva objekte, veter podira drevesa

R.T.
29. 9. 2021, 21.10
Posodobljeno: 29. 9. 2021, 22.13
Deli članek:

Zvečer in v prvem delu noči se bodo padavine razširile nad večji del Slovenije.

Svet24
Neurje v Ljubljani

Padavine so se razširile nad večji del Slovenije. Kot je razvidno s spletne strani Uprave RS za zaščito in reševanje, neurje že povzroča težave.

O močnih padavinah poročajo iz Rogašovcev, Punconcev, Lendave, Beltincev in Murske Sobote, kjer so morali gasilci prečrpati vodo iz več stanovanjskih objektov. V Odrancih je v neurju bilo močno poškodovano ostrejše stanovanjske hiše, meteorna voda pa jim jo je zagodla tudi v Ljutomeru. V Laškem je veter podrl več dreves, poškodovana je lokalna cesta. Meteorne vode so zalile lokalno cesto v Rifengozdu in podvoz v Laškem pri pivovarni. Na železniško progo, ki povezuje Žalec in Celje, se je podrlo drevo, drevo pa je nastradalo tudi v občini Cankovo, kjer je vanj udarila strela, požar pa so pogasili gasilci.

Svet24
Neurje v Šiški

Močno dežuje tudi v Ljubljani, kjer sta nastala oba posnetka. Pri Situli vre voda iz jaškov, po naših neuradnih informacijah pa naj bi tam zalilo garažo, v kleti pa naj bi bilo ujetih nekaj ljudi.

Četrtek dopoldne

Vremenoslovci Agencije RS za okolje napovedujejo, da bo dež v četrtek dopoldne povsod ponehal, popoldne pa se bodo trgali oblaki.

Svet24
Neurje v Šiški

V petek bo v zahodni Sloveniji in v gorah pretežno jasno, drugod bo nekaj več oblačnosti. Burja na Primorskem bo ponehala. V soboto bo povečini sončno z jutranjo meglo po nižinah.