ukrepi v šoli

Šolsko leto se bo začelo tako, kot se je končalo: po “modelu B”

B.K.
20. 8. 2021, 13.39
Posodobljeno: 20. 8. 2021, 14.20
Deli članek:

Pedagoška stroka je pripravljena na novo šolsko leto, je na današnji novinarski konferenci zatrdil državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Damir Orehovec.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Za novo šolsko leto so načrtvoani štirje modeli izvedbe pouka. Ti se bodo spreminjali glede na epidemiološko situacijo, so pa podobni modelom, ki so se uporabljali lani, oziroma so le posodobljeni lanski modeli. Šolsko leto se bo v vseh šolah in vrtcih začelo po modelu B, s katerim se je lansko šolsko leto končalo. Po istih pravilih kot spomladi bo potekal tudi jesenski rok mature.

Potrebno bo strogo upoštevanje higienskih ukrepov, obvezna bo nošnja mask, dosledno bo potrebno zračiti prostore. Za delo bo potrebno izpolnjevati pogoj PCT, necepljeni učitelji bodo hitri antigenski test opravljali samo enkrat tedensko. “Vsi ukrepi premišljeni in izvedljivi, saj jih že poznamo,” je zatrdil sekretar Orehovec. PCT pogoj velja tudi za izvedbo vseh športnih programov, ne pa za starše in tiste osebe, ki prihajajo v vrtec po otroke.

Modele izvedbe pouka so na ministrstvu zapisali v publikacijo, ki jo bodo ravnateljem predstavili prihodnji teden, na letni konferenci ravnateljev, ki bo potekala na Brdu pri Kranju.