80-letni milijonar iz Hamburga Kai Wünsche, glede na podatke z vladnega spletišča nekdaj tudi častni konzul Republike Slovenije v Hamburgu, naj bi na začetku tedna s krova luksuzne križarke MS Europa padel v morje. Na območju so ga iskali številni reševalci, a so bili vsi napori zaman, poročajo nemški mediji. Križarka je sicer plula na relaciji francoskega Bordeauxa in nemškega Kiela.

Plovilo MS Europa je v lasti in upravljanju nemške ladijske družbe Hapag Lloyd Cruises. Po navedbah tiskovne predstavnice družbe milijonarja pogrešajo že od ponedeljka popoldne, ko je njegovo izginotje posadki prijavila oseba, ki je bila z njim na potovanju. Domnevno identiteto pogrešane osebe je prvi razkril nemški tabloid Das Bild, ki poroča, da si je milijonar v preteklosti zgradil modni imperij. Lastil si je znamki Joop! In Cinque, ki pa sta leta 2002 pristali v stečaju. Wünsche naj bi bil hkrati lastnik več luksuznih posestev v Hamburgu.

Reševalna operacija se je pričela takoj po ponedeljkovi prijavi o izginotju, pri iskanju pa je pomagala tudi nizozemska obalna straža. V operaciji je aktivno sodelovala tudi sama križarka, a ga do večera niso uspeli izslediti, iskalno akcijo pa so pozneje prekinili. Tiskovna predstavnica ladijske družbe Hapag Lloyd Cruises je še pojasnila, da po pregledu nadzornih kamer na ladji niso zaznali »dokazov o nesreči ali kaznivem dejanju, v katerega bi bila vpletena tretja oseba.« Wünsche je sicer s krova izginil v bližini nizozemske obale, ko je bila ladja na poti od Hamburga proti Antwerpnu.

»Z mislimi smo s sorodniki in z njimi sočustvujemo. Prosimo jih za razumevanje, da do nadaljnjega ne bomo razkrivali dodatnih podrobnosti,« so še sporočili iz družbe.