Pozitivna

Kustečeva okužena z novim koronavirusom, zaradi stika na testiranje tudi Pahor

S.R.
16. 8. 2021, 12.08
Posodobljeno: 16. 8. 2021, 15.04
Deli članek:

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je razkrila, da se je okužila z novim koronavirusom. Za testiranje se je posledično odločil tudi predsednik Borut Pahor.

Bobo
Simona Kustec

"Covid-19 ne izbira. Od sobote dalje sem v samoizolaciji, danes potrjen pozitivni izvid. Vse aktivnosti za varen začetek šole tečejo nemoteno dalje. Vse dobro," je danes prek Twitterja naznanila ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec

Kustečeva je sicer cepljena s cepivom proti covidu-19 Astrazenece. S prvim odmerkom se je v skladu s takrat lastno objavo na Twitterju cepila 23. marca, poroča STA. Cepiva seveda niso 100-odstotno učinkovita zlasti pri preprečevanju okužbe, potencialno se tako lahko okuži tudi polno cepljeni, a so zelo učinkovita proti hujšemu poteku covida-19, ki terja hospitalizacijo.

Novica o okužbi šolske ministrice je zaskrbela tudi slovenskega predsednika Boruta Pahorja, ki je prek Twitterja razkril, da je preventivno skočil na hitri test. Kustečeva ga je namreč danes sama obvestila, da je okužena, Pahor pa se je za testiranje odločil, ker je bil "prejšnji teden z njo v stiku" in ker ima "danes popoldan in zvečer delovne obveznosti, povezane z druženjem z ljudmi." "Test je bil negativen in tudi sicer se super počutim," je pojasnil Pahor.