napad

Ko se je vračal z nočne izmene, sta ga neznanca zbila na tla in pretepla

B.K.
16. 8. 2021, 13.09
Posodobljeno: 16. 8. 2021, 13.15
Deli članek:

Zgodaj zjutraj v nedeljo je domačin iz Lucije poklical policiste, ker sta ga dva neznanca pretepla na ulici.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Še krepko pred šesto jutranjo uro se je domačin iz Lucije na električnem skiroju peljal domov, na zaslužen počitek po nočni delovni izmeni. Ob njem je ustavil osebni avtomobil, v katerem so bile štiri osebe. Eden izmed njih se je obrnil proti skiroistu in ga vprašal, če kaj rabi.

Nenavadno vprašanje za neznanca, kajne? Izkazalo se je, da mu sploh niso imeli namena pomagati, ravno nasprotno. Tisti, ki ga je ogovoril, je namreč stopil do njega in ga močno udaril. Domačin je padel po tleh, napadalcu pa se je pridružil kolega in ga še on začel mikastiti. Napadeni je uspel pobegniti domov, kjer je ob 5.28 o dejanju obvestil policijo.

Policisti so po prijavi nemudoma reagirali. Na podlagi opisa avtomobila in neznancev so vozilo kmalu izsledili v Izoli. Vozniku, šlo je za 25-letnika z okolice Kopra, je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,61 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu izdali obdolžilni predlog, sopotniki v avtomobilu pa so ves čas zatrjevali, da v pretepu niso bili udeleženi. Policisti zato nadaljujejo z zbiranjem obvestil.