na kongresnem trgu

Sprejem za slovenske olimpijce v Ljubljani, brez PCT ni bilo vstopa

R.T.
10. 8. 2021, 19.16
Posodobljeno: 10. 8. 2021, 22.49
Deli članek:

Na Kongresnem trgu v Ljubljani so pripravili sprejem za slovenske olimpijce.

Bobo
Navijači so se zbrali na Kongresnem trgu in pozdravili naše zelo uspešne športnike.

Olimpijske igre v Tokiu so bile za Slovenijo zelo uspešne. Zlato medaljo so osvojili športna plezalka Janja Garnbret, kanuist Benjamin Savšek in kolesar Primož Roglič. Srebro ima v rokah judoistka Tina Trstenjak, bron pa kolesar Tadej Pogačar, ki je letos zmagal na najtežji dirki na svetu, Tour de France.

Na sprejemu zaradi različnih obveznosti ni bilo kolesarjev in košarkarjev, ki so s četrtim mestom dosegli zgodovinski rezultat, enakovreden medalji. Košarkarji so sicer že imeli sprejem v nedeljo, za izostanek pa so se opravičili. Po informacijah Televizije Slovenija se bodo košarkarji udeležili zabave na Dvorcu Zemono v bližini Vipave. Luka Dončić je namreč danes s svojim Dallasom podpisal novo, 176 milijonov evrov težko pogodbo.

Olimpijski komite Slovenije je vsem obiskovalcem sporočil, da je od 19. ure na Kongresnem trgu možno brezplačno testiranje na koronavirus. Po vladnem odloku je namreč pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani) obvezen za vstop v prireditveni prostor.

Ob 20. uri sta sicer zbrane začela ogrevati Magnifico in Pero Lovšin. Sledil je pester program.

STA
Trojica zlatih: Benjamin Savšek, Tina Trstenjak in Janja Garnbret.

STA
Skupinska fotografija z olimpijci.

Pred tem sta na Brdu pri Kranju olimpijce sprejela predsednik republike Borut Pahor in ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec . Čestitala in zahvalila sta se jim za njihove nastope in dosežene uspehe v Tokiu, ob tem pa izpostavila vlogo športa pri povezovanju ljudi tudi v težkih trenutkih.

Bobo
Navijači so se začeli zbirati že ob mraku.