Rekordna pogodba

Ponoči je odjeknilo, Luka Dončić odgovoril delegaciji Dallasa ...

S.R.
10. 8. 2021, 07.41
Posodobljeno: 10. 8. 2021, 08.36
Deli članek:

Zdaj je znano, slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić bo z Dallas Mavericksi sklenil novo pogodbo, vredno 207 milijonov ameriških dolarjev.

Profimedia
Luka Dončić

V Sloveniji se v teh dneh mudi delegacija teksaškega kluba Dallas Mavericks, ki ji poveljuje sam lastnik Mark Cuban. Spremljajo ga še novi trener Jason Kidd, svetovalec in legenda kluba Dirk Nowitzki, generalni direktor Nico Harrison in njegov pomočnik Michael Finley. Na brniško letališče so prispeli včeraj in se nato podali v slovensko prestolnico. Tukaj so seveda iz enega samega razloga, to je podpis nove pogodbe s slovenskim zvezdnikom Luko Dončićem, iz Slovenije pa naj bi se nato podali v Latvijo na srečanje z Dončićevim latvijskim soigralcem Kristapsom Porzingisom.

Predvidevalo se je, da bo Dončić novo, petletno pogodbo, podpisal danes popoldne. Gre za tako imenovano »supermax« podaljšanje pogodbe, da katere so upravičeni le največji zvezdniki lige NBA. Dončić, ki si je podaljšanje prislužil s tem, da je bil že dvakrat izbran v najboljšo peterko lige, bo s tem postal prvi novinec, ki mu je uspel takšen podvig.

Profimedia
Luka Dončić in lastnik kluba iz Dallasa Mark Cuban.

Dončić že potrdil

V nočnih urah se je nato prek Twitterja oglasil še eden najbolje obveščenih košarkarskih novinarjev pri mreži ESPN Adrian Wojnarowski. Zapisal je, da je Dončićev agent Bill Duffy že potrdil, da je zvezdnik privolil v podpis nove pogodbe, vredne 207 milijonov dolarjev (dobrih 176 milijonov evrov). Wojnarowski je nato nadaljeval z novim čivkom, ki je vseboval tudi delček prve Dončićevo izjave okoli pogodbe. »Danes so se mi uresničile sanje ... počaščen sem in navdušen, da bom ostal v Dallasu kot del Mavericksov, klubu sem predan in cenim podporo mojih navijačev. Ob tej pogodbi z veseljem oznanjam, da bom okrepil prizadevanja in osredotočenost na delo v svoji mednarodni neprofitni fundaciji The Luka Dončić Foundation, s katero bom vračal krajem, ki mi pomenijo tako veliko, kot so moja domovina Slovenija in tudi skupnosti v severnem Teksasu,« je Dončić dejal za ESPN. Pojasnil je še, da bodo skupaj s fundacijo 2K Foundations v Sloveniji kmalu odprli dve novi košarkarski igrišči. Po njegovih besedah namreč prenavljajo dve igrišči, na katerih je v otroštvu storil prve košarkarske korake. »Veliko mi pomeni, da bodo imeli otroci priložnost igrati na istih igriščih in slediti istim sanjam, kot sem jih imel sam,« je poudaril Dončić.