ena najtežjih dirk

Prvi odziv bronastega Pogačarja: "Tole danes je čisto nekaj drugega"

S.R.
24. 7. 2021, 11.08
Posodobljeno: 24. 7. 2021, 11.52
Deli članek:

Izjemni Tadej Pogačar je danes Sloveniji na olimpijskih igrah v Tokiu prigaral prvo kolajno.

Reuters
Pogačar je dejal, da je bila to ena najtežjih dirk v njegovi karieri.

Tadej Pogačar, ki je na današnjem kolesarskem trilerju na olimpijskih igrah v Tokiu Sloveniji prikolesaril prvo olimpijsko kolajno, je po naporni dirki ostal brez besed. "Noro," "neverjetno" in "brez besed," je dejal v prvi izjavi ter dodal, da je trenutno emocije "res težko opisati" in da je "tole danes čisto nekaj drugega." 

Pojasnil je, da je dal vse od sebe in da na koncu niti ni vedel, ali je drugi ali tretji, ampak da to niti ni važno, "medalja je medalja." Ob tem je priznal, da je bila to ena najtežjih dirk, ki jih je kadar koli vozil, k čemur so prispevali tudi vročina, vlažnost in drugačen način dirkanja. Priznal je, da je od zadnjega klanca, ko so se začeli napadi drug na drugega, trpel, a je dal vse od sebe in nekako uspel do kolajne. Pogačar je še razkril, da je imel vedno v mislih zlato, a je v zadnjih dveh kilometrih videl, da je Ekvadorec Richard Carapaz predober in da ga je nemogoče ujeti. "Na koncu sem se osredotočil na šprint."

Pohvalil je tudi svoje sotrpine v slovenski reprezentanci Primoža Rogliča, Jana Polanca in zlasti neutrudnega Jana Tratnika, ki je vse od začetka dirke narekoval peklenski tempo. "Glede na to, da smo bili samo štirje, smo zelo dobro dirkali," je dodal. Za zaključek je razkril, da mu olimpijska kolajna izjemno veliko pomeni, saj je olimpijske igre začel spremljati že pred kolesarstvom.