Nekoč uradni vladni govorec, nato pa državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Janeza Janše te dni ni več tako opazen, kot je bil nekoč. Pred skoraj mesecem dni je na eni od novinarskih konferenc še govoril o cepljenju, nato pa se, se zdi, poslovil skupaj z mesecem junijem.

jelko-kacin
Bralec
Jelko Kacin na jahti

Vsak strah je odveč. Jelko Kacin je, kot nas je obvestil bralec, v času pisanja zasidran v Primoštenu, naselju južno od Šibenika (fotografije so nastale 20. julija ob približno pol osmih zvečer). Skratka, s soprogo uživata na dopustu na Hrvaškem, je zapisal bralec in se vprašal, od kje Kacinu denar za takšno plovilo.

jelko-kacin
Bralec
Jelko Kacin na jahti

Z nekaj pikrosti bi bilo mogoče odgovoriti, da se takšna jahta v primerjavi z vilo, ki jo ima v naselju Klimno na otoku Krku, ne zdi tak prestiž. Mogoče pa je tudi, da jo je Kacin zgolj najel.

Nekaj bralcev se je sicer vprašalo, ali je na fotografijah dejansko državni sekretar Kacin ali pa gre za moškega, ki je izjemno podoben Kacin, praktično njegov "dvojnik".

jelko-kacin
Bralec
Jelko Kacin na jahti

Ob tem se sicer poraja še eno vprašanje: se bo Kacin vrnil še pravi čas? Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek je namreč vsem, ki nameravajo dopustovati zunaj slovenskih meja, dal vedeti, naj se vrnejo do 15. avgusta. Obeta se namreč četrti val.