Konec vročine?

Prihajajo plohe in nevihte, ohladitev precej gotova v noči na ...

L.K.
9. 7. 2021, 14.43
Posodobljeno: 9. 7. 2021, 14.45
Deli članek:

Vpliv višinskega jedra hladnega in vlažnega zraka.

Profimedia
Že v torek popoldne bi se lahko začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, precej gotova pa je ohladitev v noči na sredo.

Ponoči nas je prešla ohladitev, ki je bila večinoma suha in zato ne prav izrazita. Popoldanska temperatura zraka bo okoli pet stopinj Celzija nižja kot včeraj, torej nekje od 26 pa do 32 stopinj Celzija. Toplotna obremenitev bo zaradi vetra in bolj suhe zračne mase precej manjša. Ob koncu tedna bo zaradi vplivov vzhodnih vetrov v notranjosti še za kakšno stopinjo manj vroče, medtem ko bo na Primorskem najvišja temperatura zraka do 32 stopinj Celzija, so sporočili z Agencije RS za okolje (Arso).

Bolj vroče bo spet v začetku prihodnjega tedna, tudi v notranjosti države, ko se bo živo srebro po nižinah povzpelo do 33 stopinj Celzija. A že v torek popoldne bi se lahko začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, precej gotova pa je ohladitev v noči na sredo.

Okoli 25 stopinj Celzija

Zmerno toplo vreme bo vztrajalo tudi v drugi polovici tedna z najvišjo temperaturo po nižinah okoli 25 stopinj Celzija. Od srede do nedelje najverjetneje ne bo izostal vpliv višinskega jedra hladnega in vlažnega zraka; krajevne padavine bodo, kot kaže, razmeroma pogoste, še napovedujejo vremenoslovci.