Astro

S trdim garanjem si družina Darje Gajšek uresničuje sanje

Andreja Comino, revija Lady
9. 7. 2021, 14.40
Posodobljeno: 9. 7. 2021, 15.09
Deli članek:

»Obožujem svoj poklic! Uživam, ko se razdajam drugim in jim s prijaznimi besedami, narodno-zabavno glasbo in pozitivno naravnanostjo odvračam slabe misli, v življenje prinašam vedrino in malo oddiha. Zato sem kot majhen otrok čakala na začetek snemanj nove poletne zabavne oddaje!« je o vrnitvi na televizijo povedala Darja Gajšek. Njena najbolj vneta oboževalka je skoraj štiri leta stara hči Ema, ki mamico navdušeno spremlja po televiziji in nastopih. Vendar pa je ob večerih, ko ne dela, mama samo njena. Obožuje svoj večerni ritual: slasten kakav, crkljanje z mamico in risanko. Darja ima te dni kopico glasbenih in voditeljskih obveznosti, ravno tako se je že začela nova sezona za njenega moža Alena, ki je kondicijski trener NK Celje in je veliko odsoten, tako da zelo ceni trenutke, ki jih preživijo vsi trije skupaj.

rl
darja gajšek

»Po koncu prejšnje oddaje sem bila bolj v ozadju in se več družila s svojimi oboževalci na družbenih omrežjih. Ganili so me s svojimi željami po vrnitvi na televizijo. Ko se je lani ob koncu leta začelo govoriti o novi oddaji, smo z določenimi sodelavci naredili nov koncept oddaje in ga oddali. Podobno je storil Blaž Švab. Njegova oddaja je bila sprejeta, mene pa so oboževalci vztrajno nagovarjali, da pogrešajo več pristnosti in narodno-zabavne glasbe. Zato smo spet naredili koncept in bili veseli njegove potrditve. Naša mala ekipa se je morala s polno paro zagnati v delo,« pripoveduje Darja in dodaja, da je ves čas pogrešala kamere. Ko je šla na novo snemanje, sploh ni razmišljala, ali je kaj padla iz forme ali ne. Pogrešala je ustvarjalno energijo in prijetni vrvež vznemirjenja in povezave z gledalci. Vesela je, da se osmišlja tudi skozi delo. Tokrat se je znašla še pred novim izzivom, saj je poleg voditeljice tudi scenaristka oddaje.

Ves čas v akciji
»Sicer pa mi zlepa ne utegne biti dolgčas. Tudi ko nisem bila pred kamerami, nisem posedala križem rok. Pripravljala sem nove skladbe, snovala nove ideje, delala posnetke s harmoniko, bila na polno zaposlena v svoji zasebni glasbeni šoli, s katero bomo šolsko leto zaključili šele 15. julija in potem mesec dni pozneje spet že začeli. Z učenci nas čaka še zaključna predstava, ki se je vsi veselimo, da bomo pokazali napredek,« pravi voditeljica. Zelo zaposlen je tudi njen mož Alen, ki je kondicijski trener nogometnega kluba Celje. »Tudi on je bil zelo zaseden, zaradi ukrepov so morali ves čas na testiranja in biti v mehurčku, veliko so bili odsotni in po hotelih. Vesela sva, da oba počneva, kar nama je ljubo, in potem dobesedno na minute loviva skupni in družinski čas. Pri delu se podpirava, zato nama ni težko zdržati ločenosti zaradi nepredvidljivih delovnikov. Tako tudi ne čakava na julij in avgust, da gremo na dopust. Ko se je nogometašem končala sezona, sva hitro izkoristila priložnost in smo šli za nekaj dni v toplice. Uživali smo v bazenih in družbi drug drugega. Res nam je bilo lepo,« pravi Darja, ki neznansko uživa, ko gleda, kako njena hči Ema raste iz dneva v dan. Konec avgusta bo na torti upihnila četrto svečko, mlada mamica pa ne more verjeti, kako hitro so minila ta leta.

Trenutki ljubezni, bližine in veselja z možem in hčerko
»Res je zlata punčka. Zelo čustvena, iskrena, povezana z naravo, velika ljubiteljica živali. Zelo mi je ljubo, da se ne boji živali. Hitro se poveže tako z ljudmi kot z živalmi. Obožuje tudi naravo, rada je zunaj, še posebej ljubo ji je, ko bosa teka po vrtu okoli doma. To ji z veseljem pustim, saj vem, kako dragocena je povezanost otroka z naravo in zemljo. Najprej je mene gledala delati na vrtu, ko pa sva lani za noč čarovnic rezljali bučo, si je zaželela, da bi nam buča velikanka zrastla na vrtu. Zato si je še sama zaželela gredice. To željo sem ji z veseljem izpolnila. Zdaj obožuje puljenje trave in plevela, z veseljem zaliva, naravnost navdušena pa je nad polži, še posebej tistimi s hišicami. Neverjetno je, kako opazi še tako drobceno žival. Zanimajo jo tudi druge živali, denimo, kakšne zobe imajo kužki, kako živijo morski psi, navdušena pa je nad muco Keti, ki jo je dobila lani za rojstni dan. Za letošnjega si je zaželela še dve muci. In ravno muca je neverjetno povezana z Emo. Čuti, kdaj gre malo po svoje, z užitkom prede, ko jo malčica boža, in se pusti crkljati. Z veseljem vsakemu pove, da bo, ko bo velika, zdravnica za živali. Kako lepo je gledati veselega in srečnega otroka, ki uživa v naravi,« je zadovoljna Darja, po kateri je hči podedovala tudi ljubezen do vsega lepega. Rada gleda mamico, kako se ureja za na nastope ali televizijo, in tudi sama ima doma svojo poličko z bleščilom in otroškimi parfumi, ki ji je v veliko veselje. »Ta ni, ne boste verjeli, v nasprotju z drugimi igračami, nikoli razmetana. Na njej so skrbno zložene lasnice, elastike za lase, špangice in druge drobnarije. Z Emo zelo uživava, ko se igrava, vesela pa sem, ko se skupaj z Alenom odpravimo na Celjsko kočo, Grmado, sprehod ob Savinji, v park. In zvečer napraskava nekaj trenutkov zase v dvoje. Sploh se ne spomnim, da bi šla skupaj kam sama, saj nama je tako ljubo, da smo vsi trije skupaj. Kako lepo je gledati Emo, ki je navezana na naju. Res nam je zelo lepo,« pravi Darja, ki se veseli napredovanja gradnje nove hiše. Trenutno je novi dom pod streho, kmalu se bodo začela dodatna dela. Sama pa se najbolj veseli opremljanja novega doma. Že zdaj ve, da bo neznansko uživala, ko bo izbirala ploščice, parket, kuhinjo in drugo pohištvo. »Lepo nam je že zdaj v našem domu, ki je sicer majhen, a je v njem veliko ljubezni. S trdim garanjem pa si bova uresničila sanje in si zgradila najino hišo ljubezni in veselja. Zato nama ni težko veliko delati in se odpovedati kakšnim počitnicam, ko pa potem veš, kakšen cilj boš dosegel. Le kaj bi si človek lahko še želel več?« je zaključila v smehu lepa svetlolaska.