Astro

Že od 9. julija doživljamo in občutimo močan mlaj

Manca Razboršek, life and soul coach
9. 7. 2021, 14.14
Posodobljeno: 9. 7. 2021, 23.34
Deli članek:

Čeprav je julij tisti mesec, ki ga bo največ ljudi preživelo na oddihu, daleč stran od ponorelega sveta, se energije ne ozirajo na to, ali imamo ravno delovne ali dopustniške dneve.

dreamstime
vesolje

Junij nas je s svojimi mrki in retrogradnimi planeti kar dobro pretresel in julij bo v tem pogledu bolj nežen do nas.
A to ne pomeni, da nam bodo pod vplivom kozmičnih energij omogočene počitnice na področju osebne rasti. Smo namreč v mesecu, ko je Sonce v znamenju čustvenega raka, ki nas pelje domov, k sebi. V naše intimno doživljanje varnosti, družine ter skrbi zase. Če boste imeli občutek, da ste to že (pre)delali, se niste zmotili. Res ste morda na tem delali … ne pa nujno predelali.
Že od 9. julija doživljamo in občutimo močan mlaj, ko se Sonce in Luna srečata v raku in oblikujeta namero za ta mesečni cikel.

RDEČA NIT
Tokratna rdeča nit mlaja se razkrije v pregovoru, ki pravi: dom je tam, kjer je srce.
Zastavite si vprašanja in nanje iskreno odgovorite:
•  Kje in kdaj se počutite doma?
•  Kje znotraj vašega srca se nahaja koncept in pojem doma?
•  Kako negujete sebe in svoja čustva, svojo energijo v tem svetem prostoru znotraj svoje srčne čakre?
Radikalna skrb zase, pravo razmerje med zunanjo zaščito in notranjo ranljivostjo ter sočutna ljubezen so ključne kvalitete, ki vas bodo vodile skozi julij.
Zdravljenje globljih nivojev lastnega svetlobnega telesa se bo odvijalo glede na vašo odprtost in pripravljenost, da se odprete ljubezni in zares poskrbite za svojo vibracijo ter dopustite energiji duše, da prevzame vodstvo. S tem novopridobljenim zaupanjem vase boste lažje krmarili med svetovi, ki se čedalje bolj ločujejo in drsijo narazen.

VPETOST V DVA SVETOVA
Svet starih energijskih matric patriarhata, mentalne energije, brezbrižnosti in principa »ima se, može se« postaja čedalje bolj kaotičen in včasih zares spominja na apokaliptične napovedi vidcev ter prerokov. Človeštvo na tej ravni doživlja devolucijo zavesti in dekadenco družbe, kakršna se je ustvarjala nekaj sto let.
Na drugi strani pa new age, duhovnost, nova spoznanja in preboji v zavedanju, tehnologiji ter znanosti, ki skozi pojme kvantne prepletenosti spoznava, da smo vsi del Enosti, zato je pomembno, da skrbimo za harmonijo, sočutje in sprejemanje novega, veliko bolj prefinjenega in povezovalnega novega sveta. Evolucija človeštva v homo luminus in srčno zavest Vodnarjeve dobe.
Ker oba svetova obstajata hkrati, smo vsi v oba tudi vpeti, in če imate občutek, da naredite dva koraka naprej in enega nazaj (ali obratno), imate prav. Kajti preskakovanje se dogaja in odvija dnevno, če vam je všeč ali ne, če hočete ali ne.

ZAZNAMOVANO S ŠTEVILKO 13
Harmonično srečanje med boginjo ljubezni in neustrašnim bojevnikom bo zaznamovalo drugo polovico meseca, ko se bosta združila nebesna ljubimca Venera in Mars.
Srečata se ravno 13. julija in 13 je število boginje (13 luninih men v enem letu), ki se sešteje v 4 in je število trdnosti, strukture ter jang po svoji naravi. Je pa 13 tudi število preporoda, smrti in ponovnega rojstva. Nekaj mora umreti, da se lahko rodi nekaj drugega. Tudi datumsko oziroma numerološko sta letos Mars in Venera poskrbela za poseben blagoslov vsem našim intimnim odnosom.
Bojevnik se iz težkih kvadratnih aspektov s Saturnom in Uranom v začetku julija vrača domov k svoji negovalki, k svoji ljubimki in ona poskrbi za celjenje ter zdravljenje bojnih ran. Skupaj tvorita celostnost in nas učita, kako pomembna je harmonija moške in ženske energije znotraj vsakega izmed nas.
Zastavite si tudi naslednja vprašanja in nanje iskreno odgovorite:
•  Kateri del znotraj vas je ranjen in kateri podhranjen?
•  Kakšen ples plešeta vaša notranja Venera in Mars?
•  Kaj soustvarjata?
Mars in Venera nam ponujata čudovito podporo povsod, kjer dovolimo, da energija teče. Tam, kjer je vaša energija zatrdela, rigidna, zastaja in se kopiči, pa vam ne bo prav prijetno. Še posebno če se ne želite soočiti s svojimi ranami in bolečinami iz preteklosti. Ranjeni zdravilec Kiron, ki se obrne retrogradno dva dni kasneje, vas bo na to vsekakor opomnil.

PESTROST KONEC MESECA
Proti koncu meseca, ko se bo sonce premaknilo v svoje domače, levje znamenje, bomo začutili, da je čas za premik iz čustvenih globin na oder življenja, ker bomo svoja spoznanja zagotovo želeli deliti s svetom. In seveda upravičeno pričakovali aplavz. Žal sledi ta presneti »ampak«, saj nas bo že dan kasneje pozdravila polna luna v Vodnarju, ki je veliko bolj humanitarno usmerjena, in hitro bomo morali odgovoriti na vprašanje, ali s svojim znanjem in izkušnjami zares koristimo svetu in napredku v nove dimenzije bivanja ali zgolj hranimo potrebe svojega ega. Odgovoriti ne bo lahko, saj sta istočasno Venera in Jupiter v opoziciji, kar prinaša hedonistične težnje, ki pa so vedno namenjene zadovoljevanju lastnega užitka. Res bomo potrebovali jasnost in trdnost v svojih nazorih in namerah.


VPLIVI IN REŠITVE
Vem, da se pravljica Marsa in Venere čudovito sliši in bere, a resnica je, da bosta precej pritisnila na naše partnerske odnose, pričakovanja in sprožilce. Več ko je še ranjenih točk, hujše bodo bolečine. Učimo se skozi lastne izkušnje in predvsem skozi odnose. Če se s tem ne želite soočiti, predlagam, da greste na samotni otok in se tam ukvarjate izključno sami s seboj. Tudi tako bo dosti dela na sebi.
Napetosti v zunanjem svetu vas ne bodo pustile ravnodušnih in čisto mogoče je, da vas bo že misel na to, da bi vam kdorkoli vsiljeval karkoli, kar ni v skladu z vašimi prepričanji, precej iritirala. Morda je najbolje, da odpoveste naročnino za televizijo in časopise, izklopite vse dostope do novic in se vzdržite obiskov na družbenih omrežjih, saj se vam bo zdelo, da je svet dokončno znorel. Za vaše duševno zdravje spet predlagam samotni otok.
Avgusta se tudi tradicionalno odprejo tako imenovana Levja vrata, ko se na Zemljo spustijo kode nove zavesti. Vsekakor priporočam meditacijo na samotnem otoku, kjer boste lahko zrli v zvezde in se prepustili tem subtilnim nadgradnjam svetlobnega telesa. Seveda se morate zavedati, da bo treba za kar najboljši učinek najprej prečistiti stare energije (verjamem, da veste, da ta del ni najbolj prijeten).
Ves julij bomo razpeti med notranjo potrebo poskrbeti zase in zunanjimi pričakovanji, tenzijami in impulzi, ki ne bodo prijetni. Morda je samotni otok res najboljša izbira, ne pa tudi edina in verjetno ne vsakomur dosegljiva.
Privoščite si veliko predihavanja v naravi, kopanje v rekah, morju in kjer se le da, sočutje in blagost do sebe ter drugih, velnes na telesnem, čustvenem, mentalnem in duhovnem nivoju.