poslanec

Breznik trdi, da je delal v Siemensu, a tam zanj še niso slišali

Sara Štrk
12. 8. 2020, 20.10
Posodobljeno: 29. 4. 2021, 15.02
Deli članek:

Poslanec trdi, da je svojo poklicno kariero začel v Avstriji, zaposlen pa naj bi bil tudi v podjetju Siemens. Pa je temu res tako?

Instagram
V podjetju Siemens naj bi bil zaposlen med letoma 1993 in 1997.

Na spletni strani Državnega zbora najdemo predstavitev posameznih poslancev, med njimi tudi poslanca SDS Franca Breznika, ki delo v Državnem zboru opravlja že od leta 2011. Tam lahko preberemo, da je Breznik, ki je sicer leta 1990 končal srednjo elektrotehnično in računalniško šolo v Mariboru, diplomiral pa je šele po vrnitvi v Slovenijo, in sicer leta 2000 na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Mariboru in 2008 na celjski fakulteti za poslovne vede, med letoma 1993 in 1997 opravljal delo vodje skupine za razvoj robotiziranih sistemov v podjetju Siemens na Dunaju. To torej pomeni, da naj bi bil Breznikar vodja ekipe v podjetju že pri rosnih 23. letih.

Na vprašanja, ki so bila naslovljena na poslanca v zvezi z zaposlitvijo, ni želel odgovarjati, so bili pa zato nekoliko zgovornejši v Siemensu. V podjetju pravijo, da enote za razvoj robotiziranih sistemov sploh ni, Breznikarja pa ne poznajo.

»V Siemensu AG Austria ne vemo, da je bil v preteklosti pri nas zaposlen gospod Franc Breznik. Poleg tega se ne spomnimo, da bi imeli tako enoto v svojem podjetju.«

Breznikar se je s svojim delom v podjetju Siemens sicer pohvalil še letošnjega februarja, ko je naslovil tvit na nekdanjega poslanca in ministra Romana Jakiča, ki se je zgražal nad Breznikovim predlogom o 14-dnevnih letnih počitnicah za dijake in učence:

»Ob dejstvu, da sem drugače od tebe, Roman Jakič, s svojim znanjem in patenti oddelal del kariere v Siemensu, približno vem, kaj je znanje. V teh dneh nisem srečal nobenega stavkajočega dijaka, študenta ali profesorja iz tehnike ali medicine. Sami mešetarji megle kot ti!«