zmiske razmere

Po nižinah bo zapadlo do 15 centimetrov snega, ponekod na Notranjskem in Kočevskem do 25 centimetrov

A.S./STA
5. 4. 2021, 10.14
Posodobljeno: 5. 4. 2021, 19.08
Deli članek:

Ponoči bodo padavine zajele vso državo. Sprva bo deževalo, meja sneženja pa se bo do jutra v večjem delu države spustila do nižin.

Profimedia
Marsikje bodo razmere povsem zimske..

V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastajale bodo krajevne snežne plohe. V četrtek bo sončno vreme z mrzlim jutrom. Zjutraj bo nevarnost pozebe.

Ponoči bodo padavine zajele vso državo. Sprva bo deževalo, meja sneženja pa se bo do jutra v večjem delu države spustila do nižin. V torek dopoldne bo snežilo, na Primorskem pa večinoma deževalo.

Marsikje bodo razmere povsem zimske. Predvsem na prehodu med Notranjsko in Primorsko bo v torek zjutraj in dopoldne veter prenašal sneg in gradil zamete. Po nižinah bo predvidoma zapadlo od 5 do 15 centimetrov snega, ponekod na Notranjskem in Kočevskem do okoli 25 centimetrov, na severovzhodu do okoli 5 centimetrov, opozarja Arso.

Popoldne se bo vreme že normaliziralo. Padavin ne pričakujejo več, razen mogoče kakšno ploho, ki pa je lahko tudi snežna. Še naprej bo hladno, so za STA pojasnili na Arsu.

Kljub vremenski napovedi, pa pozebe na Arsu v torek še ne pričakujejo. Ta bi sicer lahko nastopila v naslednjih dneh, predvsem v sredo ali četrtek, ko bodo še naprej hladna jutra, so še pojasnili.

Na prometno-informacijskem centru pa ob napovedanem sneženju opozarjajo, da je v zimskih razmerah, ne glede na datum, na vozilih obvezna zimska oprema.

Voznike tako pozivajo, da naj se na pot odpravijo, le če bo to nujno in z ustrezno zimsko opremo. Pred potjo je potrebno vozilo očistiti in se pozanimati o stanju na cestah, hitrost vožnje ter varnostno razdaljo pa je potrebno prilagoditi vremenskim razmeram. Obenem opozarjajo voznike, da naj ne prehitevajo plužnih skupin.