Razburkana politična sredina

Lep in Sluga snujeta novo poslansko skupino, dvorita tudi drugim

S.R./STA
24. 3. 2021, 14.57
Posodobljeno: 24. 3. 2021, 14.57
Deli članek:

Morje na slovenski tako imenovani politični sredini, ki jo je v zadnjem letu povleklo že kar precej v desno, je razburkano. Medtem ko se Desusovi poslanci že oklepajo razbitin svoje barke, se je v zadnjih tednih izkazalo, da je močno načeta tudi ladja SMC. Bo del njihove posadke skočil v rešilni obroč skupaj z Desusovim Jurijem Lepom?

Bobo
Lep je potrdil pogovore s Slugo o ustanavljanju poslanske skupine nepovezanih poslance.

Lep je namreč že pred dnevi napovedal, da bo iz poslanske skupine Desus izstopil, danes pa je potrdil pogovore o ustanoviti nove poslanske skupine nepovezanih poslancev. Sogovornico je našel v vodji poslanske skupine SMC Janji Sluga. Znano je sicer, da se Lepova stališča zlasti v zadnjem obdobju večkrat razlikujejo od stališč njegovih poslanskih kolegov v Desus, od napovedi o izstopu pa je izrazil željo, da bi se mu na poti nazaj proti sredini pridružil še kakšen poslanec.

"Zdaj vidim, da se mi pridružujejo. Če se bodo, bom toliko bolj vesel," je ugotovil danes, pri čemer še ne ve, kdo točno ti poslanci so, a pričakuje, da bodo ustanovili poslansko skupino nepovezanih poslancev, v kateri bodo "razmišljali sredinsko." Več o začetku postopka bo po njegovih navedbah jasno v roku enega tedna, sam pa ocenjuje, da je za to več kot 80 odstotkov možnosti.

Potrdil je, da se o tem pogovarja s Slugo, ne pa tudi, ali je v pogovore vključen še kakšen poslanec SMC. Zadnje dni so sicer vse glasnejša ugibanja, da utegnejo Sluga, Igor Zorčič in Branislav Rajič zapustiti poslansko skupino SMC. Sami teh ugibanj za zdaj javno niso komentirali. Lep pa je danes pojasnil, da ima vsak svojo nalogo. "Jaz se pogovarjam z enim, ona se z enim ...," je dejal. A po njegovih besedah s Slugo nista dorekla, kdaj bi lahko to naredili.