novo povabilo k sodelovanju

Janša: Prav je, da se preštejemo

A.S.
4. 2. 2021, 15.38
Posodobljeno: 4. 2. 2021, 15.58
Deli članek:

Janez Janša je napovedal, da bodo predvidoma v začetku prihodnjega tedna vsi predsedniki strank dobili novo povabilo k sodelovanju.

STA
Janez Janša, Matej Tonin in Zdravko Počivalšek so danes stopili pred kamere.

Čeprav naj bi na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni covid-19 na Brdu pri Kranju beseda tekla o epidemiji, je predsednik vlade Janez Janša komentiral tudi vložitev konstruktivne nezaupnice vladi ali kot jo je sam imenoval destruktivne nezaupnice vladi. 

"Konstruktivna nezaupnica, ki se napoveduje že od aprila in ki naj bi bila zdaj končno vložena, po našem mnenju ne sme zavirati dela vlade in koalicije, ker bi bilo to neodgovorno.Razumemo, da tisti, ki so se tukaj zaplezali, morajo na nek način ta postopek končati, v situaciji, kakršna je, je na nek način tudi prav, da se preštejemo, jasno pa je, da iz vsega tega ne bo nič," je dejal. 

Mnenja je, da je treba v tej situaciji združiti moči in "pripraviti izhodno strategijo iz epidemiološkega časa, ki si ga nihče ni želel in je bistveno zavrl marsikaj, kar smo načrtovali, da bomo storili".

Koalicija se je zato po njegovih besedah odločila, da ponovijo poziv k sodelovanju, ki so ga vsem parlamentarnim strankam poslali maja lani. Predvidoma v začetku prihodnjega tedna bodo vsi predsedniki oziroma predsednice strank dobili novo povabilo k sodelovanju. Janša je spomnil, da je bil maja lani njihov prvi poziv k sodelovanju, "v glavnem zavrnjen".