V znamenju protestov

V regiji, ki ima slabše epidemiološke podatke v šolo, v Zasavju pa na daljavo

G.G./STA
1. 2. 2021, 07.37
Posodobljeno: 1. 2. 2021, 08.22
Deli članek:

Ko bodo učitelji opravili s testiranjem, se bo v sedmih "rdečih" statističnih regijah nadaljeval pouk za učence prve triletja. Enako je z vrtcem.

STA
Prva triada šolarjev v sedmih regijah normalno nadaljuje šolanje.

Statistika in upoštevanje trendov sta lahko neugodni. V Zasavju, kjer bo pouk potekal na daljavo je po sredi začelo kar hitro upadanje števila dnevno okuženih s koronavirusom, tako da so bili že v četrtek v rdeči coni. Njihova epidemiološka slika je boljša kot v pomurski regiji, kjer pouk za učence prvih treh razredov poteka v šoli. Na daljavo se bodo danes šolali le tam, kjer testiranja niso uspeli izpeljati pred začetkom pouka.

Testirati se bodo danes morali tudi zaposleni v vrtcih v rdečih regijah, po navodilu ministrstva za izobraževanje naj bodo testiranja organizirana tekom celega dne, da bo lahko potekalo varstvo vseh otrok. V teh regijah

V regijah, ki so zaradi slabše epidemiološke slike na črnem seznamu ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa - to so goriška, jugovzhodna Slovenija, obalno-kraška, posavska in zasavska regija - pa bo po novem zagotovljeno nujno varstvo za otroke prvih treh razredov osnovnih šol, katerih oba starša ali starš samohranilec sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture. Tudi tisti zaposleni, ki bodo skrbeli za te otroke, bodo morali danes na testiranje.

Minuli konec tedna so po več krajih po državi potekali protesti zaradi zaprtih šol, po nekaterih napovedih se utegnejo nadaljevati.