v rdečih regijah

Pečan: Skoraj 90 odstotkov šol lahko isti dan izvede testiranje in pouk v živo

A.S./STA
29. 1. 2021, 18.49
Posodobljeno: 29. 1. 2021, 19.16
Deli članek:

Po Janševih besedah je več kot 80 odstotkov osnovnih šol v rdečih regijah dalo mnenje, da so sposobni isti dan izvesti tako pouk kot ponovno množično testiranje zaposlenih, predsednik združenja ravnateljic in ravnateljev Gregor Pečan pa pravi, da je ta odstotek še višji.

Bobo
Pouk v živo lahko poteka le v rdečih regijah.

Spomnimo:

Vlada je v četrtek sprva predvidela, da bodo pouk v prvih treh razredih osnovnih šol v rdečih regijah prihodnji teden začeli v torek, pred tem pa bodo v ponedeljek morali zaposleni v šolah opraviti redno testiranje na novi koronavirus, pouk za učence prvega triletja bo ta dan potekal na daljavo.

Kot je na današnji novinarski konferenci povedal predsednik vlade Janez Janša, pa je društvo ravnateljev izvedlo anketo o zmožnosti izvajanja pouka v živo in hkratnega testiranja. Več kot 80 odstotkov šol je po Janševih navedbah zatrdilo, da so zmožne v istem dnevu testirati učitelje in tudi izvesti pouk v živo. V teh šolah bodo tako šolarji tudi v ponedeljek imeli pouk v živo, v ostalih pa na daljavo.

Pečan o še višjem odstotku šol, ki lahko isti dan izvedejo pouk v živo in testiranje

Predsednik združenja ravnateljic in ravnateljev Gregor Pečan pa je za STA navedel, da je takšnih šol, kjer lahko isti dan izvedejo tako testiranje učiteljev kot pouk v živo, še več. Po anketi, ki jo je izvedlo društvo ravnateljev, je namreč le 12 odstotkov šol, ki ne bodo zmožne v istem dnevu testirati učiteljev in izvesti pouka v živo. To posledično pomeni, da je skoraj 90 odstotkov šol v rdečih regijah, kjer bo možen pouk prvega triletja tudi v ponedeljek.

Podatkov o tem, katere so tiste šole, ki pouka ob vzporednem testiranju ne bodo mogle izvesti, Pečan nima, saj niso spraševali poimensko. Predsednik združenja ravnateljev sicer misli, da bodo tudi na teh šolah prilagodili razpored testiranja.