podružnici

Občini Rogatec in Kozje bosta gradili domova za starejše

B.K./STA
20. 12. 2020, 11.36
Posodobljeno: 20. 12. 2020, 11.38
Deli članek:

Občini Rogatec in Kozje sta pridobili gradbeno dovoljenje za gradnjo dislociranih enot Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Kot je za STA povedal rogaški župan Martin Mikolič, je vrednost naložbe v njihovi občini ocenjena na 2,5 milijona evrov. Županja Kozjega Milenca Krajnc pa je naložbo v Kozjem ocenila na 3,5 milijona evrov.

Po Mikoličevih besedah naj bi gradnjo dislocirane enote v Rogatcu začeli v drugi polovici prihodnjega leta. V drugi polovici leta 2023 bodo enoto, ki bo lahko sprejela 35 oskrbovancev, ti pa bodo bivali v dveh gospodinjskih enotah, predali namenu.

Gradnja je predvidena na več kot 8000 kvadratnih metrov velikem zemljišču ob stanovanjskih blokih v Hofmanovi ulici v Rogatcu. Dislocirana enota, ki bo imela tri etaže, v pritličju pa bodo avla z recepcijo, prostori za druženje, fizioterapija in servisni prostori, je vključena tudi v načrt razvojnih programov Občine Rogatec za obdobje 2020-2023.

Gradnjo dislocirane enote v Kozjem, ki bo v neposredni bližini zdravstvene postaje Kozje, bodo predvidoma začeli septembra prihodnje leto in končali junija leta 2023. Enota bo lahko sprejela 49 stanovalcev, vselitev prvih uporabnikov pa je predvidena septembra leta 2023, je še dejala Krajnčeva.

Večino denarja za obe dislocirani enoti naj bi zagotovilo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.