kriminal rodbine biden

Bidnova nečakinja pijana trčila v drevo, a se je izognila zaporu

B.K.
20. 12. 2020, 09.08
Posodobljeno: 20. 12. 2020, 09.12
Deli članek:

Člani širše družine zmagovalca ameriških predsedniških volitev se pogosto znajdejo na policijski postaji.

Profimedia
Fotografija je simbolična

29-letna Caroline, nečakinja Joeja Bidna, zmagovalca novembrskih predsedniških volitev v Združenih državah Amerike, je lansko poletje v ameriški zvezni državi Pensilvanija z avtomobilom trčila v drevo. Razlog? Opitost. Policist, ki jo je aretiral, je v obravnavi dejal, da je bila tako pijana, da ni mogla niti govoriti.

Decembra je hči Joejevega brata Jamesa stopila pred sodnika, priznala krivdo in dobila pet mesecev pogojne kazni ter 20 dni osamitve. A praga zapora ne bo prestopila, saj se je pogodila, da se ji 20 dni obiskovanja terapije za odvisnike od alkohola šteje kot opravljanje kazni, poročajo ameriški mediji.

Bo pa morala plačati globo v višini 2000 ameriških dolarjev in opraviti 12 ur družbeno-koristnega dela.

To sicer ni njeno prvo kaznivo dejanje. Leta 2013 je namreč v New Yorku napadla policista, leta 2018 pa je ukradla kreditno kartico in z njo kupila za 100.000 evrov blaga. Za nobeno dejanje ni bila kaznovana z zaporno kaznijo.

Razširjena Bidnova družina irskih korenin je sicer stalni znanec policije. Joejev drugi brat Frank je leta 2003 prav tako vozil pod vplivom alkohola, storil pa je tudi manjši rop, Joejeva hči Ashley pa je bila ujeta na kamero medtem, ko je na neki zabavi snifala kokain.

Tudi Joejev sin Hunter se je v preteklosti boril z odvisnostjo od alkohola in drog, na grbi pa ima tudi očitke, da je pri ukrajeinskemu energetskemu podjetju pomagal pri koruptivnih aktivnostih.

Vsaj še pet ostalih članov Bidnovega sorodstva naj bi vsaj enkrat imelo bližnji stik s policijo, še poročajo ameriški mediji.