jezni starši

Frizerji ja, šole ne. Simona Kustec: "Ko greste k frizerju, je to vaša osebna odločitev, skrb in odgovornost"

A.S.
14. 12. 2020, 09.01
Posodobljeno: 14. 12. 2020, 09.21
Deli članek:

V sklopu začasnega rahljanja ukrepov se vrata šol še ne bodo odprla, slednje pa je razjezilo predvsem starše. Oglasila se je ministrica za izobraževanje Simona Kustec.

STA
Ministrica za izobraževanje Simona Kustec

Spomnimo: Vlada je včeraj za torek napovedala začasno delno omilitev protikoronskih ukrepov. Do 23. decembra bo v omejenem obsegu sproščen javni potniški promet, odpirajo se frizerski saloni, cvetličarne, avtopralnice in čistilnice. V osrednjeslovenski, goriški, obalno-kraški in gorenjski statistični regiji pa se odpirajo tudi trgovine z obleko, obutvijo in športno opremo ter avtosaloni.

Šolarji se torej še vedno ne bodo vrnili med šolske klopi. Na družbenem omrežju Twitter se je po odločitvi vlade oglasila tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec in zapisala, da si lahko z dobro epidemiološko sliko, ki naj sledi "mini" sprostitvam, odpiramo vrata dalje ter postopoma tudi nazaj v šole.

Sproščanje nekaterih ukrepov, medtem ko so vrata šol še vedno zaprta, pa je nekatere močno razjezilo. Eden od uporabnikov twitterja je na ministrico naslovil vprašanje: "Mi znate razložiti, ga. ministrica, zakaj so ob odprtih pedikurah, manikurah, trgovinah, avtosalonih in pralnicah, smučiščih, itd., še vedno prepovedani treningi državnih reprezentantov (in ostalih mladih športnikov), zakaj niso odprte šole in vrtci? Kam z otroki, ko gremo v službo?".

Kustečeva pa mu je odgovorila: "Ko greste k frizerju, je to vaša osebna odločitev, skrb in odgovornost. Ko vaš otrok prestopi prag vrtca, šole, tudi športnega kluba, pa to odgovornost prevzamejo tu. In sedaj žal z vidika varovanja zdravja naših otrok in zaposlenih te ni možno ustrezno zagotoviti ob sedanji epidemiološki sliki".