Kljub vsemu

Mesec napovedal vložitev konstruktivne nezaupnice

B.K.
11. 12. 2020, 20.40
Posodobljeno: 11. 12. 2020, 20.44
Deli članek:

Kljub ultimatu, ki ga je od svojih poslancev prejel Erjavec, je Mesec optimističen glede sestavljanja nove vladne koalicije.

Levica
Luka Mesec

"Konstruktivno nezaupnico bomo definitivno vložili v kratkem," je v pogovoru za Svet na Kanalu A dejal vodja poslanske skupine Levica Luka Mesec.

Mesec se je oglasil potem, ko je novi stari prvak DeSUSa Karl Erjavec dobil ultimat svojih poslancev, ki so večinsko proti izstopu iz vladne koalicije. Mesec je ta ultimat označil za "šah v lastni poslanski skupini", ki pa po njegovem mnenju še ni "mat".

Erjavec se je namreč danes ponovno sestal s svojimi poslanci, kar štirje pa so mu jasno povedali, da projekta KUL, v katerem naj bi sam nastopil kot mandatar, ne bodo podprli. Po besedah poslanca Roberta Polnarja naj bi štirje poslanci že imeli pripravljene izjave za izstop iz poslanske skupine, v kolikor se ta prestop stranke zgodi.

Neuradno naj bi se sicer s prestopom iz koalicije pod vodstvom SDS v predlagano koalicijo KUL spogledovali še nekateri poslanci stranke SMC. Predsednik te stranke Zdravko Počivalšek je medtem zagotovil, da temu ni tako in da v SMC-ju "niso naprodaj."