Ječala je pločevina

FOTO: V predoru Trojane trčilo 11 tovornjakov, zdaj so znane podrobnosti razdejanja ...

S.R.
3. 12. 2020, 18.04
Posodobljeno: 3. 12. 2020, 18.26
Deli članek:

Znanih je več podrobnosti o današnji seriji prometnih nesreč v predoru Trojane, ki so za dobršen del dneva ohromile štajersko avtocesto.

Promet.si
Posledice današnjih nesreč v predoru Trojane.

Kaj natančno se je danes dogajalo v predoru Trojane, so zdaj pojasnili ljubljanski policisti. Kot smo že poročali, se je na tem odseku štajerske avtoceste pripetilo več nesreč, v katerih so bila udeležena tovorna vozila. Avtocesto v smeri Maribora so v popoldanskih urah znova odprli za ves promet. 

Začelo se je z nesrečo dveh tovornih vozil in osebnega avtomobila ob približno 9.30 uri. Iz PU Ljubljana sporočajo, da je šlo za nalet, ki ga je povzročil slovaški voznik tovornjaka. Zaradi neprilagojene hitrosti je najprej trčil v avtomobil pred seboj, za volanom katerega je sedela voznica, nato še v zadnji del tovornega vozila s češkimi registrskimi oznakami. To je zaradi razmer v prometu stalo na vozišču. Voznica se je v nesreči lažje poškodovala in pozneje sama poiskala zdravniško pomoč. Slovaški voznik si je prislužil globo. 

Promet.si
Posledice današnjih nesreč v predoru Trojane.

V drugi nesreči, kjer je prav tako šlo za naletno trčenje, je bilo udeleženih pet tovornih vozil, in sicer štiri s slovenskimi registrskimi oznakami in eno z makedonskimi. Nesreča je bila posledica prekratke varnostne razdalje, trije vozniki pa so utrpeli lažje poškodbe, pri čemer so enega z rešilcem odpeljali v UKC Ljubljana. Štirje vozniki bodo morali zaradi prekratke varnostne razdalje seči v žep.

Sledil je še tretji dogodek, v katerem so bili udeleženi trije tovornjaki s slovenskimi registrskimi oznakami in eden z romunskimi. Vzrok? Neprilagojena hitrost enega od voznikov, ki je trčil v dva tovornjaka pred seboj. Zaradi prekratke varnostne razdalje je nato vanj trčilo četrto tovorno vozilo. Dva sta jo odnesla z globami, vsi pa so jo odnesli brez poškodb.

Promet.si
Posledice današnjih nesreč v predoru Trojane.

Ljubljanski policisti so še pojasnili, da so posledice že odstranjene, promet pa je sproščen. Ob tem opozarjajo, da bo promet na tem odseku še vedno potekal počasi, zato voznike pozivajo, naj upoštevajo navodila policistov in vzdrževalcev ceste ter hitrost prilagodijo razmeram. Spoštujejo naj tudi ustrezno varnostno razdaljo.