vzpostavili bodo rdečo cono

Novo žarišče postal varstveni zavod na Koroškem: pred tednom dni potrdili prvi primer koronavirusa, sedaj je tam 47 okuženih

A.S./STA
27. 9. 2020, 12.35
Posodobljeno: 27. 9. 2020, 12.54
Deli članek:

Začasno so 17 okuženih uporabnikov namestili v UKC Ljubljana.

Zdravstveni dom Ravne na Koroškem
Center za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Črna na Koroškem

V Črni na Koroškem je žarišče okužb v Centru za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Črna na Koroškem, kjer so pred tednom dni potrdili prvo okužbo z novim koronavirusom pri zaposleni osebi. Kot je direktorica centra Dalja Pečovnik objavila na spletni strani, je bilo v centru v soboto pozitivnih 32 uporabnikov, ki nimajo posebnih zdravstvenih težav, in 15 zaposlenih.

Ta konec tedna bodo vzpostavili rdečo cono na eni od ponujenih lokacij v lokalnih skupnostih. Zaradi lažjega vzpostavljanja rdeče cone so začasno 17 uporabnikov namestili v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, ki se bodo v CUDV vrnili takoj, ko bodo pripravili ustrezne prostore, je še navedla direktorica.

zajem zaslonske slike
Direktorica centra Dalja Pečovnik je na spletni strani objavila, da je bilo v centru v soboto pozitivnih 32 uporabnikov, ki nimajo posebnih zdravstvenih težav, in 15 zaposlenih.

Govorec vlade za covid-19 Jelko Kacin je že včeraj izpostavil, da "glede na relativno majhno število prebivalstva negativno izstopa Koroška".