onemogočili dostop intervencijskim vozilom

FOTO: V času petkove nesreče na primorki, v kateri je umrl otrok, o reševalnem pasu ne duha ne sluha

A.S.
27. 9. 2020, 11.00
Posodobljeno: 27. 9. 2020, 12.42
Deli članek:

Vozniki se v petek, ko je prišlo do hujše nesreče na primorki, ki je terjala življenje sedemletnika, niso postrojili na robova obeh voznih pasov, s tem pa so oteževali dostop intervencijskim vozilom.

Facebook
Vozniki so malomarno pozabili na reševalni pas.

Voznica je utrpela hude poškodbe, prepeljali so jo v UKC Ljubljana. V osebnem vozilu je bil prisoten še en otrok, ki se je prav tako huje poškodoval, 63-letni voznik tovornega vozila pa jo je odnesel brez poškodb.

V hujši prometni nesreči, ki se je v petek malo pred 15. uro pripetila na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko v smeri Ljubljane, je življenje izgubil otrok. Spomnimo: Voznik tovornega vozila je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del osebnega vozila, za volanom katerega je sedela 38-letna voznica. Oba voznika sta se pred tem zaradi druge manjše prometne nesreče in posledičnega zastoja umikala na odstavni pas. Tam je tudi prišlo do usodnega trčenja, v katerem je življenje izgubil otrok v osebnem vozilu. 

Nesreča je pretresla policiste in gasilce, ki so posredovali na kraju, včeraj so se oglasili tudi iz Zavoda reševalni pas in se odzvali na petkovo dogajanje na primorski avtocesti.

Iz fotografij, ki jih je posredoval Prometno-informacijski center, je razvidno, da vozniki v petek na primorki niso ustvarili tako imenovanega reševalnega pasu, torej da se niso postrojili na robova obeh voznih pasov, s tem pa so oteževali  dostop intervencijskim vozilom. "Postavljamo ogledalo vsem nam! Toliko nam je mar za ljudi, ki potrebujejo pomoč! Toliko, kolikor prostora namenimo intervencijskim vozilom, ki hitijo in lovijo minute, včasih sekunde!,"  so ob fotografijah sporočili iz Zavoda reševalni pas in dodali: "Prav vse enote, ki so včeraj posredovale na treh trčenjih med Logatcem in Vrhniko so imele velike težave s prebijanjem na mesto dogodkov".