okuženih pet bolnikov in pet zaposlenih

Koronavirus našel pot tudi v jeseniško bolnišnico: dva oddelka zaprli za nove sprejeme, zmogljivosti bolnišnice omejene

A.S./STA
26. 9. 2020, 10.26
Posodobljeno: 26. 9. 2020, 10.26
Deli članek:

V Splošni bolnišnici Jesenice so v zadnjih dneh potrdili pozitiven test na covid-19 pri petih bolnikih, ki ob sprejemu niso kazali simptomov. V stiku z njimi se je okužilo tudi pet zaposlenih. Zato so dva oddelka zaprli za nove sprejeme, zmogljivosti bolnišnice pa so v tem trenutku zelo omejene, so zapisali v sporočilu za javnost.

Bobo
Splošna bolnišnica Jesenice.

Na Jesenicah zaradi okuženih bolnikov zaprli dva oddelka za nove sprejeme
Ljubljana, 26. septembra - V Splošni bolnišnici Jesenice so v zadnjih dneh potrdili pozitiven test na covid-19 pri petih bolnikih, ki ob sprejemu niso kazali simptomov. V stiku z njimi se je okužilo tudi pet zaposlenih. Zato so dva oddelka zaprli za nove sprejeme, zmogljivosti bolnišnice pa so v tem trenutku zelo omejene, so zapisali v sporočilu za javnost.

Od petih pozitivnih bolnikov sta bila dva premeščena v covid bolnišnice, dva ostajata na zdravljenju v jeseniški bolnišnici, en bolnik pa je bil odpuščen v domačo oskrbo.

Pet zaposlenih, ki so bili v stiku z omenjenimi bolniki in so tudi sami pozitivni na covid-19, je v karanteni. Epidemiološka služba pa še ni odločila, kaj bo z ostalimi kontakti.

"Pričakujemo, da se bomo s podobnimi vnosi virusa v bolnišnico v jesenskem in zimskem času še srečali. Zadeve se lahko spreminjajo dnevno. Trudimo se in se bomo tudi naprej, da zagotovimo čim boljše pogoje za zdravje naših zaposlenih in oskrbo bolnikov, ter da bi delo v bolnišnici potekalo kar se da nemoteno," so sporočili iz bolnišnice. O spremembah pri hospitalizacijah ali na področju ambulantnih storitev bodo sproti obveščali.