Novoodkrite okužbe z novim koronavirusom so bile v petek razpršene v 79 občinah po državi. Največ novih primerov, 34, so našteli v ljubljanski občini, po osem v Grosupljem in Črni na Koroškem ter po šest v mariborski, kranjski in markovški občini. Brez primerov potrjene okužbe ostaja le še 12 občin.

Potem ko so v Sloveniji v četrtek ob rekordnih 3645 testih potrdili rekordnih 192 okužb z novim koronavirusom, so včeraj opravili 2775 testiranj in zabeležili 184 novoodkritih primerov zloglasnega koronavirusa, je razvidno iz podatkov Sledilnika za covid-19. 

V bolnišnicah zdravijo 72 bolnikov s covidom-19, 17 jih potrebuje intenzivno nego, 13 jih diha s pomočjo respiratorja. Dva bolnika so v petek odpustili v domačo oskrbo. Na žalost, je umrl en bolnik s koronavirusom.

V petek so okužbo potrdili pri dveh oskrbovancih v domovih za starejše in pri 12 zaposlenih v zdravstvu. 

Ob tem je vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin na twitterju zapisal, da se epidemiološke razmere ne popravljajo ter da prevladujejo lokalne okužbe. "Glede na relativno majhno število prebivalstva negativno izstopa Koroška," je zaključil.